donderdag 8 januari 2015

EEN VOLLE GROTE MARKT VOOR DE (PERS)VRIJHEID


 Het was een waardige bijeenkomst op de Grote Markt vanavond. Eensgezindheid overheerste. En beschaving. Juist datgene wat terroristen kapot trachten te maken domineerde tussen 18 en 18.30 uur in het centrum van Groningen.
De moslimterroristen die gisteren in Parijs bijna een hele vrije redactie om zeep brachten, zullen hun doel niet bereiken. Dat was wat alle ongeveer twee en half duizend aanwezigen op de Grote Markt uitstraalden tijdens een manifestatie/demonstratie.
Er klonk applaus toen de nieuwbakken burgemeester Den Oudsten verkondigde dat ook de moslimgemeenschap uit Groningen solidair was met de demonstratie. Er zijn niet alleen krachten vanuit extremistische islamitische hoek bezig die de maatschappij willen splijten, ook krachten uit extreem rechtse hoek hebben de neiging om olie op het vuur te gooien. Alsof alle moslims het terrorisme aanhangen of verheerlijken. Het sleutelwoord van de avond was verdraagzaamheid.
 In de stad Groningen kwamen de woorden van burgemeester Peter den Oudsten, gemeenteraadslid Berndt Benjamins en hoofdredacteur van Dagblad van het Noorden Pieter Sijpersma binnen. Meerdere malen klonk applaus. Vooral toen burgemeester Den Oudsten meldde dat ook de moslimgemeenschap uit Groningen 'aan onze zijde staat in onze afkeuring van deze daad'.
 Veruit het meest indrukwekkende moment was toen de Franse Consul Honorair Anne-Christine Dreue een paar woorden sprak tot de ruim 2500 aanwezigen op de Grote Markt in Groningen. ,,Ik heb drie woorden voor u: Liberte; egalite; fraternite (Vrijheid; Gelijkheid en Broederschap). Vrijheid zal altijd winnen van barbarie. Ons sterkte wapen is onze eenheid. Van alle Fransen'', zei Dreue met gebroken stem. DvhN
De vrije pers uit Beijum was goed vertegenwoordigd. Afgezien van de aanwezigheid van ondergetekende gaven het echtpaar van Leeuwen van de Regiokrant en Anna Riemersma van Lijn6 acte de presence.

13 opmerkingen:

Anoniem zei

Geen enkele gelovige is een geboren terrorist. Want het zijn mensen.

Maar een kleine test. Zweer tegen een gelovige dat hun god niet bestaat. En bekijk dan de reactie binnen verschillende geloven.

Vrijheid heeft het altijd al verloren van barbaren, 'gekozen' machthebbers en zeker van religie. En het wapen van al die groepen? Terreur. Dus angst zaaien om onderhorigheid te oogsten. En dat is gelukt in de historie en het hedendaagse.

Kees K.

Kees Huizenga zei

Hierbij een prachtige, superscherpe en uitgekiende tekening van cartoonist Kees Willemen uit Onderdendam.

Zie: http://www.rtvnoord.nl/artikel/artikel.asp?p=143503


De tekenpen kan een uitstekend wapen zijn om de democratie te schragen en uit te dagen.

Anoniem zei

Hoi hoi cultuurpessimist Keest k. Vrijheid gaat het in deze heus niet winnen van barbarij hoor. Laat het verleden los want Liefde is sterker dan Haat en Bardebarij.

Anoniem zei

Waarom kijkt niemand hier verder dan zijn / haar neus lang is ? Wie goed nadenkt moet toch beseffen dat we hier te maken hebben met pure oorlogshitserij ? De schaduw-elite die via incidenten als in Parijs het Westen tegen de Islam wil uitspelen met de bedoeling een 3-e Wereldoorlog te kunnen beginnen ! Er zijn complottheorieën en complotfeiten. Over de laatsten gaat het hier !

Jan zei

Front National en Pvv willen de oorlog aan de fundamentalisten verklaren. Precies wat ze willen. Dom dom dom

Anoniem zei

De razzia's die het gevolg zijn van de Parijse aanslag: een fantastisch ge-orkestreerd plan om onder het mom van "veiligheidsmaatregelen" uw privacy nog meer af te kunnen pakken en u nog beter te kunnen controleren + manipuleren.

Anoniem zei

https://decorrespondent.nl/2314/Waarom-terreur-niet-tegen-de-democratie-opgewassen-is/59307820-1614f3a0

Anoniem zei

Anoniem 01:15

Kun je lezen, lees dan mee.

Kees K.

Anoniem zei

Kees H, ik zie in de tekening een middelvinger die opbrandt. Dus dat de democratie haar rechten opgeeft. Is dat ook jouw interpretatie?

Kees K.

Kees Huizenga zei

@ Kees K.

Ik zie een waakvlam in de vorm van een brandende kaars. Een licht in de duisternis. Als je goed kijkt, zie je bovenaan een hoofd van een man met gefronste wenkbrauwen. Een alerte man of herder. Een klokkenluider?

Over de middelvinger verwijs ik naar:

http://www.wrmmagazine.nl/waarom-2/wrm-dan/waarom-middelvinger-beledigend-is/

Ada zei

Rechtse klootzakken en hufters, ik blijf van mijn islamitische buurvrouw houden, zij staat buiten deze shit. Ben ik nu soms een moslimknuffellaar of wegkijker? Stomme oorlogshitsers, mag ik mijn vrije mening aub?

Anoniem zei

Anoniem 21:06, natuurlijk, die mening mag je hebben en hier neertypen. Maar wat is je vrije mening behalve schelden tegen een vermeende groep? Dat je van een vrouw houdt? Dat doen gelukkig meer mensen.

Kees K.

Anoniem zei

Kees H, het spijt me, maar in de link naar rtv-noord zie ik geen enkel gezicht.

De tweede link naar wrrmmagazin maakt me ook niet veel wijzer dan dat mensen dat doen om hun ongenoegen kenbaar te maken.

Dus blijf ik bij mijn zienswijze van de opbrandende middelvinger als blijk van capitulatie. En dat natuurlijk in een cartoon, dus die is waarschijnlijk cynisch of ironisch bedoeld. Daarom kan ik het plaatje wel waarderen.

Kees K.