vrijdag 30 mei 2014

BEVEILIGING TEGEN SNELHEIDSDUIVELS OP PLEIN OOST


Het speelt al jaren, snelle scooter- en brommerrijders die met hoge snelheid op en om Plein Oost crossen. Vanaf de oostkant is er onlangs een blokkade opgeworpen om met hoge snelheid het plein op te kunnen scheuren. Zie foto's, ter hoogte van de doorgang bij de Aldi zijn schagen, of hoe heten die dingen, neergezet.
Bekijk de video nog eens die bijna vijf jaar geleden op Beijumnieuws werd geplaatst. Het is een wonder dat er nog geen ongelukken zijn gebeurd. Met vijftig, zestig km/uur stormden brommers/scooters vanaf de bovenste foto af gezien richting plein (linker foto).
Hou de linker foto eens vast in gedachten. Direct links na de pilaren ga je de schuifdeuren van de Aldi binnen. Maar direct rechts om de hoek zit het onlangs gesloten Pand49. Beijumers weten dat in dat pand komend seizoen een nieuwe naschoolse dagopvang komt, Leutje Laiverds.
Leuk voor kinderen, straks lekker gezellig buiten kunnen spelen op een autovrije Plein Oost. Een naschoolse opvang komt meestal na een uur of drie 's middags in actie. Maar laat dat nou net het tijdstip zijn waarop bezorgbrommertjes van de talloze eettentjes op en rond Plein Oost ook los gaan.

Kinderen op Plein Oost, geen gek idee. Het proces van Winkelcentrum naar Dienstencentrum Oost is in volle gang.  Het jonge spul kan na de zomervakantie lekker poedelen en half zwemmen tussen de fonteintjes.
Maar het moet wel veilig zijn.

1 opmerking:

Willem Pauwelussen zei

En schoon, dus geen kliko's meer reinigen daar aub.