dinsdag 20 mei 2014

"WE WILLEN HIER RUSTIG MET DE HOND KUNNEN WANDELEN"


Het wandelpad langs de Zuidwending is erg smal om als je er loopt fietsers te kunnen laten passeren. Ondergetekende heeft er nooit zo bij stil gestaan, maar er zijn mensen die hier rustig met een hond willen wandelen, en die zich ergeren aan passerende (brom)fietsers.
Gistermiddag trof de blogger twee vriendelijke dames, twee vriendinnen, die regelmatig samen hun hond langs de Zuidwending uit laten. Ze zijn niet gecharmeerd van fietsers op hun pad, laat staan van bromfietsers: "Het zijn vooral de donkere types die een grote mond opzetten en hun middelvinger opsteken." En, "we hebben respect voor kinderen die over dit pad naar school fietsen." Of de dames het een goede zaak vinden dat BOA's controleren en boetes uitdelen? "Wat is een BOA?"
De uitspraken staan op de video die onder deze tekst staat gepubliceerd. De dames vertelden dat ze 's ochtends tientallen kinderen over het fietspad op weg naar school zien fietsen.

Ondergetekende begreep van twee Beijumers dat OpsporingsAmbtenaren gisterochtend langs het pad langs de Zuidwending controleerden. "Ze stonden met een auto beschut opgesteld op de grens tussen de Holmster- en Isebrandsheerd, tegen het kanaal aan. Ik weet niet of ze bekeurd hebben."
Het pad langs de Zuidwending is een smalle doorgang. Hondenbezitters willen er graag rustig met hun viervoeter wandelen. Er zijn fietsers die niet zo van de drukke wijkring houden en het pad graag als sluiproute gebruiken.

De blogger is ook wel eens 'ondeugend.' Hij vindt het een genot om langs ons Knoal te fietsen. Zie dat fluitenkruid toch eens bloeien. Vier jaar geleden maakte hij een Beijumrijder-fietstocht langs de Zuidwending.
Vanmiddag even na drie uur...

11 opmerkingen:

Anoniem zei

Een beetje tolerantie is toch wel op zijn plaats hier. Als je op het fietspad langs het Boterdiep rijdt moet je goed uitkijken dat je niet door loslopende honden omver wordt gelopen en zijn de honden baasjes niet bepaald alert. We wonen in Beijum, mensen,waar de grenzen tussen voet- en fietspaden soms niet altijd duidelijk zijn maar is dat nou zo erg??????

Anoniem zei

Ik vind er is genoeg ruimte aan de andere kant van de vijver speciaal voor fietsers. Eigenlijk is het pad aan de zuidwending ook alleen voor voetgangers, let maar goed op het bordje, het is jammer dat die niet erg opvalt voor fietsers en scooters. Dus weggebruiker neem de overkant kunnen wij rustig lopen en eventueel de honden uitlaten. Dank u wel

Anoniem zei


Anoniem 13.59 uur, ik zit me suf te denken.
leg aub even iets duidelijker uit waar je bedoeld met de andere kant van de vijver.
zoals het nu in je reactie staat, kan ik er niks van maken.
dank je wel alvast.

gr. Therèse

Anoniem zei

fietsers en brommers horen niet op een voetpad PUNT

Anoniem zei

Dat de honden los lopen op FIETSPADEN,schijnt men gewoon te vinden!
Als je daar iets van zegt als fietser,krijg je als antwoord, dat je moet uitkijken.
Laat daar maar eens een BOA fietsen!

Willem Pauwelussen zei

Als je in Ulgersmaborg, komend vanuit de Akeleiweg, tegenover de Beestenborg de Gentiaanstraat ingaat, en in het verlengde daarvan het fietspad afgaat over de Marjoleinstraat, dan kom je op de Rozemarijnstraat. Die is tot aan de Lavendelweg en zelfs daarna, tot aan het Windpad, geheel fietspad. Maar omdat het voetpad achter de struiken zit en er (ondanks aandringen in de wijkkrant) vanaf het Windepad ook geen doorsteek voor voetgangers naar dit voetpad ligt, loopt iedereen over het fietspad. Nog een extra reden is dat je daar op het gras, tussen sloot en fietspad, makkelijker je hond uitlaat dan in het dichte struikgewas tussen fiets- en voetpad.
Een zelfde situatie heb je achter de vismarkt en voor de korenbeurs langs. Daar loopt een fietspad. In theorie, want in praktijk is het de uitbreiding van het voetpad. Sterker nog, ook de A-kerkhof is een domein waar voetgangers breeduit achter de marktkramen langs lopen. Iets soortgelijks doet zich voor rondom de Grote Markt.
Net zoals ik eerder betoogde mbt de verkeerssituatie bij de Korrebrug: het gaat erom dat je een beetje rekening houdt met elkaar. Niet doorrauzen omdat je de sterkste bent.Het is verdorie het Midden-Oosten niet.
Gegeven het feit dat overal in de stad wordt gedoogd dat fietsers en voetgangers van elkaars paden gebruik maken vind ik dit bekeuringsfanatisme op de Noorddijkstermaar (de dijk erlangs heet de Zuidwending) eigenlijk grote flauwekul.
Alsof ons nog niet geld genoeg uit de zak wordt geklopt.

Simone zei

Gister ook maar weer eens de hond langs de zuidwending uitgelaten. Welgeteld 5 fietsers tegen gekomen op het kleine stukje van de Wibenaheerd naar de Calvijnschool. Geen Boa te zien... Dus ja.. controleren? Of was ik misschien op het verkeerde moment?

Anoniem zei

He, die dames ken ik: Ali en Patricia!!!

Groetjes van Caro en Roos.

Anoniem zei


haha ja, ik ook ;-).
de ene woont in de S...heerd, de andere in de I...heerd.
hun huisnummers zijn....mispoes haha.
zover gaan we net niet, lol.
.
gr. Therèse

Anoniem zei

Tsss waar men zich al niet over op kan winden!!

Anoniem zei

nou therèse, wat een lol.....?