zaterdag 31 mei 2014

ONDERTUSSEN BIJ DISCUS HOOGENBERG (dierenspeciaalzaak)

 Het zou de moeite waard zijn om dagelijks verslag te doen vanuit Dierenspeciaalzaak (Discus) Hoogenberg. Of om een keer per week een Hello-Goodbey-video te maken, naar het gelijknamige tv- programma over mensen die van en naar Schiphol vliegen en hun verhaal doen.
De mensen die naar de dierenspeciaalzaak in Winkelcentrum Beijum hebben ook allemaal hun eigen verhaal. Zoals bijvoorbeeld dit prachtige exemplaar.
Zie foto boven, een Beijumer krijgt af en toe een logeerhondje op bezoek. Zoals vorige week. Maar wat krabde het beestje zich onbedaarlijk, het kon niet anders of de jeuk ging de hele dag door. Vlooien. Bij Hoogenberg kun je pipetjes kopen die in geval van vlooien in de nek van een hond worden leeg gedruppeld, er zit een stof in die het ongedierte te lijf gaat (je moet er wel wat geld voor neertellen, een doos met twee pipetjes kost meer dan dertig euro...).
Zie toch eens hoe liefdevol Sandra Hoogenberg een pipetje leeg laat druppelen in de nek van het gekwelde hondje. Foto boven.

Kijk, daar komen een jongetje en meisje aan de hand van papa de winkel binnen lopen. Ze mogen elk een goudvisje uitzoeken. Achterin de winkel staat een bak met tientallen visjes. Het jongetje en meisje wijzen elk een aan: die wil ik. Baas André Hoogenberg heeft geen geestdodend werk, hij moet super geconcentreerd blijven kijken waar de twee aangewezen visjes heen zwemmen. Na een minuut heeft hij een van de twee in z'n schepnetje gevangen. Dat valt niet mee, de hele meute zwemt razendsnel heen en weer. Weer een minuut later ligt nummer twee in het netje. Zie foto's links en rechts. De visjes verdwijnen in een plastiek zakje waar een knoop in wordt gelegd.

Na ongeveer een half tot een uur moeten de visjes thuis in een bak worden uitgezet. Je zou denken dat ze door de afgesloten zak op een gegeven moment geen zuurstof kunnen krijgen, maar het schijnt dat vissen zuurstof uit water kunnen halen. Maar dat terzijde.

Het is gezellig in de winkel van Hoogenberg en er gebeuren ontroerende en vermakelijke dingen. De blogger zou wel een paar webcams op willen hangen zodat hij via de pc of smartphone af en toe kan kijken wat er zoal gebeurt. Zo lang dat niet het geval is, zal hij met plezier de Beijumer dierenwinkel binnen blijven lopen.

3 opmerkingen:

Caro en Roos zei

en heel vriendelijk personeel :)

Anoniem zei


ja caro en roos :-).
en weet je nog wat?
de dochter is een mooie vrouw, vind je ook niet?
mag best gezegd worden, lijkt me.
toch?

gr. Therèse

Jan Bakker zei

Ja Johan, Hoogenberg is een fantastische dierenzaak. Praktisch alles voor mijn dieren, koop ik altijd bij deze winkel. Bij hoge uitzondering wordt dat soms in de supermarkt gekocht als ik het voer vergeten ben. Voor vlooiendruppels en wormtabletten ben je echt aangewezen op een dierenzaak. En bij Andre krijg je altijd goed advies. Ook een merk als Royal Canin kan niet bij Plus of AH worden gekocht. Ik ben bijzonder blij met deze winkel in de buurt!!