zaterdag 3 mei 2014

PINAUTOMAAT UIT SERVICERUIMTE AH VERWIJDERD

Pin storing archieffoto, een lange rij wachtenden...
Duizenden, zo niet tienduizenden eurobiljetten zijn de afgelopen jaren in deze hoek van de serviceruimte in AH, zie foto, door een pinautomaat uitgeworpen. Vanaf eergisteren behoort dit tot het verleden.
De pinautomaat was niet meer rendabel, aldus een bank die pretendeert sociaal en midden in de samenleving te staan.
De nieuwe pinautomaat in de drogisterij kan uitkomst bieden. Kan. Maar. Een winkelbediende afgelopen week: "We hebben te maken met mensen die boos de winkel verlaten omdat je er alleen met je ING-pas kunt pinnen."
Ten tijde van stroom- en pinstoringen stond hier, foto, een lange rij wachtenden om geld te pinnen. In geval van een hernieuwde stroomstoring/kassa-storing kan het ondernemers geld gaan kosten als er geen pinautomaat is waar je met welke pas dan ook kunt pinnen.
In de gang tussen de Lidl en Hoogenberg zit nog een automaat waar alle pas-gebruikers terecht kunnen. Binnenkort een bericht van Kees Huizenga die het voor elkaar heeft gekregen dat daar veiligheids-aanpassingen zijn gerealiseerd.

18 opmerkingen:

Anoniem zei

Iedereen weet nu dat banken en overheid roven en bedriegen bij het leven. Zij willen de burger koste wat kost het contant betalen afpakken, zodat ze exact kunnen controleren en manipuleren hoe en waar men het geld besteedt. Hoelang pikken we dit nog mensen ??

Kees Huizenga zei

Over enige tijd komt binnen AH Meins een ING-pinautomaat, waar iedereen geld kan opnemen. Daar waar nu de bloemen staan.

De nieuwe ING-pinautomaat komt niet op de plaats van de oude RABO-pinautomaat om aldaar een plofkraak te voorkomen.

Bron: mevrouw Alice Meins tegen ondergetekende op zaterdag 26 april 2014.

Mevrouw Meins: van harte bedankt voor deze inpandige en openbare ING-pinautomaat.

De ING-Bank heeft dus binnenkort twee pinautomaten in het WC van Beijum.

Zeer jammer dat in Beijum-Oost geen bankpinautomaat (meer) aanwezig is. Zeker voor mensen met een lichamelijke beperking.

Chris zei

Wellicht is het gewoon een AH/Meins beslissing om de huur van de pinautomaat op te zeggen.

Deze hoek aan winkelruimte is door d eaanwezigheid van de pinautomaat nogal slecht bruikbaar.

Het zou me niets verbazen als er binnenkort een ING pinzuiltje opduikt in de AH, zoals in wel meer supermarkten van AH te vinden is.

Kees Huizenga zei

Nee, Chris, de RABOBANK heeft de huur van de pinautomaat eenzijdig opgezegd.

Laten we blij zijn over het feit dat over enige tijd iedereen geld kan pinnen binnen Albert Heijn Meins!

Vergeet hierbij niet dat het Winkelcentrum van Beijum een bovenwijks karakter heeft! In Beijum-West komen personen uit de Korrewegwijk, De Hunze/Van Starkenborgh, Zuidwolde, Bedum, Noorderhoogebrug, Ulgersmaborg, Oosterhoogebrug, Lewenborg, etc.

Willem Pauwelussen zei

Lijkt me stug dat er veel bezoek komt uit Bedum, die hebben zelf een uit de kluiten gewassen winkelcentrum. Evenals Lewenborg trouwens, wat tevens voor bewoners van Oosterhoogebrug en Ulgersmaborg dichterbij is om heen te gaan. Bovendien zijn deze twee wijken gezegend met een riante buurtsuper, die echt niet voor niks al twee keer in zijn bestaan het oppervlak heeft verdubbeld. Mét pinautomaat, dus wat hebben die mensen nou helemaal in een winkelcentrum in Beijum te zoeken dan? Zelfs de Korrewegwijk lijkt me twijfelachtig, sinds de riante voorzieningen op (de omgeving van) het ciboga-terrein.
Zijn hier ook cijfers van?

Anoniem zei

ja heren Kees en Willem,

meneer Kees, bovenstaand is misschien stiekem een wens gedachte van je ;-)?

mocht ik in de korrewegwijk wonen, zou ik toch echt niet naar Beijum gaan maar naar bijv. jumbo e.d. of naar Selwerd.

Niks Für Ungut ;-)

Therèse

Willem Pauwelussen zei

En voor de Lidl? Die lijkt me (bij nader inzien) wel bezoek uit verder weg gelegen wijken te trekken. Dus wat die winkel betreft ziet Kees het juist, denk ik dan. Maar of dat een 'bovenwijks karakter' inhoudt, weeknie hoor.

Anoniem zei


Willem, in Lewenborg is een aldi en bij jumbo korreweg ook.
oké, lidl en aldi zijn niet hetzelfde maar in principe verschillen ze niet veel.
maar oké, jij een punt in het voordeel.

hihi, "gelukkig" zijn er veel ergere dingen om een beetje over te bekvechterijen, hè? ;-)

gr. Therèse

Willem Pauwelussen zei

Kwestie van smaak, denk ik. En ach, bekvechten? Daar versta ik wat anders onder. Ik heb de dingen gewoon graag scherp. Maar dan toch het liefst in dialoog.

Kees Huizenga zei

1. Het winkelcentrum van Beijum is voor veel middelbare scholieren uit Bedum en Zuidwolde een pleisterplaats. Ik denk met name aan het Wessel Gansfort College.

Zie: http://www.kiesjeschool.nl/plaats-278-havo-scholen-bedum

Noot: Mede daarom moet de Korrewegbrug open blijven voor fietsverkeer!

2. In Beijum is een uitstekende dierenspeciaalzaak van de familie Hoogenberg. In de wijk Lewenborg was vroeger, voor de verbouwing van het WC Lewenborg, een dierenspeciaalzaak, maar die is er niet meer. Zeer opmerkelijk! Dus gaan dierenminnende Lewenborgers naar het WC Beijum.

3. Als Lidl in haar folders een mooie aanbieding heeft van bijvoorbeeld elektrische boormachines, dan gaan Groningers uit de Korrewegwijk of de Oosterparkwijk naar Lidl in Beijum.

4. Bij de viskraam van Peggy zie ik soms een man uit Ten Boer. Voor hem is Beijum een tussenhalte of pleisterplaats.

5. Natuurlijk gaan meerdere Beijumers eveneens naar het WC Lewenborg. Daar is een uitstekende slagerij en een kaaswinkel. Ook een HEMA en uiteraard de luxe bakkerij van Teun Meindertsma.

6. In Lewenborg is niet meer een fietszaak. Wel in Beijum-West.

Anoniem zei


Nu heb jij weer 1 of 2 punten gemaakt, Kees.
Ik was de middelbare school vergeten.
NOOT: Túúrlijk moeten de fietsbruggen blijven!
Ook qua aanbiedingen zullen mensen uit andere wijken naar lidl komen.
De door jou af en toe gelokaliseerde man uit ten boer is misschien een oud-inwoner van Beijum en heeft ie wat heimwee?
zover ik weet hebben Peggy en haar man toch een vaste viszaak in bedum, wat om het hoekje van ten boer ligt?
Oeiii, wij hebben hier toch een minstens zo uitstekende slagerij?
Enne...Teun Meindertsma BEIJUM verkoopt naar ik weet hetzelfde brood als in Lewenborg, toch?

maar goed, ik stop nu met mierenn**ken ;-)).

gr. Therèse

Willem Pauwelussen zei

Indien en uitsluitend indien er een fietsverbinding blijft op de plaats van de huidige korrebrug zal dat niet de huidige pontondraaibrug zijn maar ook niet die vier witte fietsbruggen. Zoals eerder verteld: zelfs al maak je ze, via het tussenplatform, een meter hoger, dan reiken ze nog niet naar de 9,10 meter die nodig is voor klasse 5a duwbakvaart en die dingen aan de walkant draaibaar maken met taatslagers wordt te duur aangezien er ook een constructie nodig is om de bruggen te fixeren in geopende stand. Zoveel heb ik in ieder geval begrepen van de betreffende projectleider.
Dan zou er dus een geheel nieuwe fietsbrug moeten komen, en dat met die geplande fietsverbinding op betrekkelijk korte afstand (de busbaanbrug) denk ik dat het een moeilijk verhaal gaat worden. Je zult het moeten afdwingen, en hoe dat moet, dat laat ik graag aan de betreffende wijkraden over.

En dan nog eens wat betreft die bovenwijkse functie van het winkelcentrum.
Het 'blok' op de hoek van de Orchideestraat en de Leeuwenburgstraat is ook een pleisterplaats voor middelbaar scholieren (Noorderpoort en Werkman), maar om daar nou de plaatselijke AH een bovenwijkse functie voor toe te dichten?
Ik vraag me af hoe vaak mensen naar een dierenspeciaalzaak gaan. Dierenvoer is bij elke supermarkt verkrijgbaar, Een keer een speeltje, maar dat doe je toch niet elke week?
Is de Lidl in Beijum echt voor al die Korrewegbuurtbewoners dichterbij dan op de Eikenlaan? Nog afgezien van de hausse aan goedkoop elektrisch gereedschap in winkels als Praxis en Gamma, waar je zo even met de auto heenkart.
Eén zwaluw maakt nog geen zomer, zelfs al komt die zwaluw uit Ten Boer.
In Lewenborg is, op de voormalige Aldi een fietsenzaak van Bikkels & Bikes en die is uitermate betaalbaar. Kijk maar eens op http://www.bikkelsandbikes.nl/site/.

Ik zie dat bovenwijkse nog steeds niet zo hoor, hooguit voor Zuidwolde en de Hunze/Van Starkenborgh.

Anoniem zei

LEWENBORG KENT FIETSZAAK IN VOORMALIGE aldi. kEES, JE OUWE WIJK VERANDERT SINDS JE LEWENBORG HEBT OMGERUILD VOOR BEIJUM

Anoniem zei

ppfftt. wat zal dhr. kamst dan de smoor inhebben.
zijn nieuwe pinhoek loopt nu al geen vaart.
laat staan als er in ah 1 komt waar iederéén kan pinnen.
dat alleen al.
verder het feit dat de openingstijden van ah langer zijn dan die van kamst.

nou, ben benieuwd....

gr. Therèse

Anoniem zei

In Lewenborg is wel een dierenwinkel, nl. naast de Action.

Anoniem zei

vorige week dinsdag was deze gesloten.
misschien is men er binnen aan het verbouwen?
maw...gaat deze winkel wel weer open?

Kees Huizenga zei

Ik dacht afgelopen zondag dat de wijk Lewenborg geen fietszaak had. Ik had vooraf nog gecontroleerd op Google (zonder Engelse woorden). Ik erken hierbij mijn fout. Willem P. en anoniem: bedankt! Heel goed dat er weer een zaak in Lewenborg is waar fietsen kunnen worden gerepareerd. Binnenkort zal ik een bezoek aan deze zaak brengen. De fietszaak in Beijum is mij te duur!

Ongeveer één jaar geleden sprak ik een inwonende student in de voormalige Aldi van Lewenborg. Hij was student-beheerder van naar ik meen Ad Hoc Beheer.

Wat betreft het winkelcentrum aan de Rijksweg: ook dit is een bovenwijks winkelcentrum. De Rijksweg is een onmisbare en strategische weg naar Garmerwolde, Ten Boer, Thesinge, Ten Post, Appingedam, etc. Goed voor een tussenstop op weg naar huis.
Ik ken veel Beijumers die bij Albert Heijn aan de Rijksweg hun boodschappen doen. Zij hebben daarvoor hun gegronde redenen. Aldaar is tevens een drogisterij van Etos.
Zie: http://www.spotta.nl/winkel/etos/vestiging/groningen-rijksweg?id=71111

Vroeger was in WC Lewenborg drogisterij De Vries, maar die is helaas verdwenen.

Het WC van Beijum krijgt vaak bezoek van fietsende of brommende werknemers, die woonachtig zijn in Zuidwolde en/of Bedum, maar een baan in de stad Groningen hebben. Het WC van Beijum ligt voor hen als het ware “op de route” om boodschappen te doen. Ik verwijs hierbij naar een ingezonden brief van de heer Koen van Krimpen (oud-Beijumer; nu woonachtig in Zuidwolde) in de Beijumkrant van april 2014, pagina 5.

Willem Pauwelussen zei

Juist! Zuidwolde en Bedum, en dan nog de wijken De Hunze en Van Starkenborgh. That's it.
En de beide winkels van Van der Heide worden inderdaad door forensen aangedaan.
Maar waar het me om ging is dat de tussenstop van scholieren geen reden was om de winkel in OHB bovenwijks te noemen. De forensen zijn dat natuurlijk wel.