zaterdag 31 mei 2014

EEN BANKNETEL IN HET GROENE HART VAN BEIJUM

Het is geen bestaand woord, banknetel, maar het leek de blogger wel een mooie samenvoeging van bank en brandnetel. Te vergelijken met het woord alcomobilist.
Bovenstaande bank staat in het Groene Hart van de wijk, ter hoogte van de Galkemaheerd. We kunnen nu gaan lopen mopperen op het maaibeleid (bezuinigingsbeleid) van de gemeente Groningen, maar het heeft toch ook iets, zo'n totaal verwilderd stukje relaxruimte in de openbare ruimte van de wijk.

Er zat gistermiddag een laveloze zwerverstype/drankorgel met een blik zwaar bier op de bank. Lallend en met dubbele tong pratend: "Ik ga wel even aan de kant, ik wil niet op het internet, dat is de hel." Na het maken van de foto vleide hij zich weer behaaglijk met bier en al op z'n paradijselijk plekje tussen de brandnetels.

2 opmerkingen:

Jan Bakker zei

Aardig gevonden, Johan, het woord 'banknetel'. Je voegt weer een nieuw prachtig woord toe aan de Nederlandse taal.

Anoniem zei

Zou het geen goed plan zijn om bij de bankjes een afvalbak te plaatsen? Vaak, als ik met de hond uit ga, raap ik blikjes, wietzakjes, plastic flessen of bakjes met etensresten, lege sigarettenpakjes op om die in afvalbakken te gooien die -eenzaam en alleen- 200 meter verder staan.