woensdag 7 mei 2014

HONDEN IN BEIJUM (38)

Wat een schatjes. Het was het eerste wat door de blogger heen ging toen hij het drietal ontwaarde dat op de foto is te zien.

Mevrouw woont in de Amkemaflat en ze wilde wel even met haar schoothondjes op de foto. "Het zijn twee zusjes, het bruine hondje is vijf jaar en de grijze drie." Wat voor soort honden zijn het? "Chihuahua's" Valt er een beetje mee te leven in een flat? "Ja hoor, prima." En verder liep ze. Schoothondjes laat je klaarblijkelijk op de arm dragend uit. Het baasje ziet er blij uit, ongetwijfeld houdt ze van haar Chihuahuaatjes. Ze bevindt zich in goed gezelschap:
Chihuahua’s zijn de kleinste rashonden ter wereld en immens populair in onder meer Amerika. Bekende Amerikaanse sterren zoals Paris Hilton en Hilary Duff lopen weg met de Chihuahua.

Hoewel de Chihuahua misschien de kleinste rashond ter wereld is, doet hij niet onder voor grotere hondenrassen. De Chihuahua houdt ervan andere honden uit te dagen en reageert daarom ook vaak erg fel op andere honden. Dit is mede afhankelijk van de opvoeding die je je hond geeft. Als je je hond telkens optilt als er een andere hond aankomt dan versterk je dit gedrag.
De Chihuahua is een echte gezelschapshond en kan er slecht tegen om alleen te zijn. Het liefste is dit hondenras altijd bij zijn baasje in de buurt. Omdat het hondje zo klein is, is het gelukkig vaak mogelijk om je hond mee te nemen. De Chihuahua houdt ervan om vertroeteld te worden en heeft meestal een voorkeur voor één baasje. Van vreemden moet de Chihuahua in eerste instantie niets hebben. Toch overwint de nieuwsgierigheid van de hond het meestal en komen ze vanzelf naar het bezoek toe.
Kortom, je kunt de Chihuahua enerzijds wel en anderzijds absoluut niet als schoothondje betitelen. Lees hier.

4 opmerkingen:

Willem Pauwelussen zei

Een van de dingen die de hondenfluisteraar telkens liet (laat?) zien is dat kleintjes vaak dominant zijn over groteren.

Anoniem zei


ja, da's een feit.
die kleintjes denken dat ze herders of bouviers zijn.

Therèse

Anoniem zei

Anoniem zei..


Maar wat denk je wat er gebeurt
als een hond van zo'n 60 kg op een
hondje springt van een paar kilo.
Heb 2 ervaringen één hondje had de rug gebroken, is overleden.
En de andere kon maanden niet lopen.

Frouke

Anoniem zei


ja, dat lijkt me afschuwelijk.
nee, dat lijkt niet alleen maar zo, dat ÍS afschuwelijk, Frouke ;-(.

iets dergelijks is mijn yorkie van 3 kilo gelukkig bespaard gebleven.

dan toch zonodig toch maar even optillen die van jou, hè?

gr. Therèse