maandag 5 mei 2014

ONDERTUSSEN OP HET LEUKSTE FIETSPAD VAN STAD...


Door Willem Pauwelussen

Op wat toch eigenlijk het leukste fietspad van de stad is, namelijk de Beijumerweg, staat een busje van de Dierenambulance geparkeerd in een oprit. Roerloos ligt een zwart lammetje in de wei (op de foto zijn dat de zwarte vlekken in het grasveld). Twee dames, in opvallend gele jasjes, zijn met een zwart schaap bezig bij de omheining. Een van hen heeft een kolossale draadkniptang in de handen. Wat zou er gebeurd zijn? Lammetje dood geboren en nu, afgeschermd voor langsfietsend publiek, met dat grote stuk gereedschap bij de moeder…?
Het lijkt echter mee te vallen, ze laten de grote zwarte wolbaal het weiland in terughuppelen, komen van de boerderij naar de weg lopen en leggen uit dat het beest de kop door een van die grote gaten had gestoken en die niet meer terug kreeg. De oren zaten waarschijnlijk in de weg. Dus, dat lammetje lag gewoon te slapen. Zucht, geen drama dus.

Fijn dat er mensen zijn die dit werk doen.
Reden genoeg voor een mooie foto bij de auto, we zijn allemaal welkom op de open dag en of ik wel wil vertellen dat er ook voor wordt gecollecteerd?
Bij deze dus.

3 opmerkingen:

Anoniem zei


hè gelukkig. eind goed, al goed dus :-).

staat daar 11 of 31 op de bus?

gr. Therèse

Anoniem zei

De Dierenambulance zou veel vaker in het zonnetje moeten worden gezet ! Ze doen ontzettend goed werk en draaien praktisch geheel op vrijwilligers. Petje af voor deze mensen !!
Gr., Ketelbinkie

Willem Pauwelussen zei

Zaterdag 31 mei van 12.00 tot 17.00.
Dierenpension Eelde.
www.dierenpensioneelde.nl
www.dierenambulance-groningen.nl
alarm: 5791909
info: 5791900