dinsdag 6 mei 2014

UPDATE SITUATIE KRUISPUNT KARDINGE


Vanaf 12 Va      Ingezonden door Marie-Lou Gregoire van Ring Oost

Vanaf 12 mei tot en met 24 juni is de Kardingerweg aan de Ulgermaborgzijde afgesloten vanaf de Oostelijke Ringweg (N46) tot aan de ingang van het bedrijventerrein Ulgersmaborg Noord, ingang Bovenstreek. Het bedrijventerrein en de omliggende bedrijven blijven bereikbaar. Evenals bij vorige werkzaamheden zal het Oosterhamrikbaanviaduct nu ook voor auto's (niet voor fietsers!) worden opengesteld.

Omleidingen 
Voor verkeer komende vanaf de Oostelijke Ringweg geldt de omleiding via Kardinge/ Oosterhamrikbaanviaduct. Verkeer dat vanaf de Pop Dijkemaweg de Kardingerweg oprijdt, kan doorrijden tot aan het bedrijventerrein en dan afhankelijk van de bestemming rechts het viaduct opgaan of links het bedrijventerrein oprijden. Tevens wordt de busbaan Parkallee opengesteld voor verkeer, z.o.z. ter verduidelijking omleidingen. 

Nieuwe rotonde 
De werkzaamheden hebben te maken met de aanleg van de nieuwe rotonde ter hoogte van de Kardingerweg. Aansluitend omstreeks eind juni, wanneer het nieuwe viaduct is ingereden, starten er tot eind september 2014 afrondende werkzaamheden. Het verkeer zal dan op de Oostelijke Ringweg rekening moeten houden met beperkte rijstroken. In deze periode is afslaand verkeer richting de Kardingerweg (beide zijden zowel Ulgersmaborg als Kardinge) niet mogelijk. Het verkeer wordt dan via Lewenborg omgeleid.

Nadere informatie 
Als u nog vragen heeft over deze omleiding, dan kunt u een mail sturen naar info@ringgroningen.nl. U kunt ook binnenlopen op het projectkantoor aan Grondzijl 23. Het projectsecretariaat is telefonisch bereikbaar op 050-316 44 64. Achtergrondinformatie treft u tevens aan op www.ringgroningen.nl bij het onderdeel Oostelijke Ringweg. Daar kunt u ook via de foto' s in de rechterkolom een indruk krijgen van de toekomstige situatie.

JF; Foto's zijn afgelopen week gemaakt. Logo + Plattegrond zijn door Willem Pauwelussen ingezonden.

1 opmerking:

Kees Huizenga zei

Bij dit artikel staat eveneens een mooie plattegrond (bron: provincie Groningen):

http://www.dichtbij.nl/groningen/regio/artikel/3506683/goed-opletten-bij-knooppunt-beijum-noord.aspx