maandag 26 mei 2014

EIGEN HEERD IS GOUD WEERD (oefende in de Boerderijum)


Gistermiddag werd in het kader van de open dag van de Boerderijum/ de Zijlen een paar scenes gespeeld door een theatergroep van en door Beijumers: 'Eigen heerd is goud weerd.'

Wat gebeurt er zoal in Beijum? Met humor en een knipoog wordt een gedeelte van de werkelijkheid in de wijk weergegeven. Die werkelijkheid is niet alleen maar rozengeur en maneschijn, je hebt mensen die in een sociaal isolement zitten, er is geruzie en gedonder in de wijk, er zijn kinderen die worden geconfronteerd met de echtscheiding van hun ouders, enz. Zie de foto rechts, een meisje deelt haar geheim en verdriet met een zwaan. Of zie foto boven, Beijumers fietsen door de wijk en ze maken van alles mee. Op onderstaande video staan een paar gespeelde scenes. De uiteindelijke première vindt op 25 september tijdens Bruisend Beijum plaats. Daarna zullen nog voorstellingen in de Kleihorn en de Bron worden gegeven.

Zie het voorproefje op de video.
(Theatermaakster en Beijumse Astrid Warntjes heeft het voornemen om kinderen tussen acht en twaalf jaar in te passen in het stuk. Aanmelden? www.astridwarntjes.nl)


3 opmerkingen:

Anoniem zei

Leuk Jeanne en Mitra !
Het meisje met de zwaan speelt ook goed .
Wat zou dit gekost hebben ?
De BOB wil zich maar blijven profileren , maar elke gemiddelde huisvrouw die een beetje om zich heen kijkt ,zou nog iets veel beters neer hebben gezet .

Anoniem zei

ik heb blijkbaar iets gemist?
hoe nou BOB...
wat nou BOB...

Tot zover leuk om naar te kijken :-).

Therèse

Anoniem zei


ja hálloooo,

je zegt A anoniem 11.59 uur maar geen B?
waar sláát je reactie op?
verklaar je aub iets nader, wil je?

gr. Therèse