dinsdag 13 mei 2014

EXTRA VERLICHTING BIJ PINAUTOMAAT SNS-BANK BEIJUM


Door Kees Huizenga


Sinds de verbouwing/nieuwbouw van Lidl in Beijum-West is de steeg tussen Primera Hopster en deze Duitse grootgrutter aan de donkere kant. Bij de uitgang van Lidl staat een hoge lantaarnpaal, die de verkleinde steeg helaas niet meer goed verlicht. Dat is niet goed voor de publieke veiligheid. ’s Avonds pinnen (als het donker is) wordt dan gevaarlijk.

1. Actie richting de gemeente Groningen
Op 20 februari 2014 nam ik contact op met het Loket Bouwen & Wonen van de dienst RO/EZ. Het betrof een verzoek tot het plaatsen van een extra lantaarnpaal in de buurt van de pinautomaat van de SNS-Bank aan de Stoepemaheerd.
Op 25 februari 2014 ontving ik een e-mail van de heer Jan Pot van de afdeling Openbare Verlichting. De kern van zijn verhaal vanaf zijn bureau was: “De openbare verlichting is niet voor het aanlichten van pinautomaten.” Vervolgens kreeg deze ambtenaar een e-mail, waarin ik verzocht om een oriënterend gesprek ter plekke. Dat uitstekend verlopen gesprek vond plaats op woensdag 5 maart 2014. Mij werd niets beloofd, maar de zaak zou onderzocht worden. Ik zou nader op de hoogte gesteld worden. Dat is niet gebeurd. Tot mijn lokale verbazing en verwondering zag ik op 25 april 2014 dat er een niet al te hoge lantaarnpaal was geplaatst bij Primera Hopster. Mijn dank richting de gemeente Groningen is groot.      

2. Actie richting de SNS-Bank
Op 20 februari 2014 nam ik eveneens telefonisch contact op met de klantenservice van de SNS-Bank. Mijn wens om extra  verlichting bij de SNS-pinautomaat werd zeer serieus genomen. Enige tijd daarna herhaalde ik dit verzoek bij de balie van de SNS-winkel aan de Oude Ebbingestraat 66. De medewerker van deze bank zou contact opnemen met de regiomanager Retail  Noord en Oost Nederland.
Ik ontving op 28 februari 2014 een e-mail van de heer Geert-Jan Dröge (de regiomanager) met als kern:
“Heb vandaag mijn elektricien even laten kijken en we hebben daar inderdaad geen verlichting. Ik heb hem zojuist gevraagd één of twee slagvaste armaturen aan te brengen, zodat in het donker de geldautomaat en de directe omgeving een stuk beter verlicht zal zijn.”
Op 27 maart 2014 stuurde ik een herinnering aan de heer Dröge. Het resultaat is dat er sinds 2 april 2014 twee armaturen met spaarlampen boven het verlichte logo van de SNS-Bank zijn geplaatst. Hulde voor de SNS-Bank! 

3. Tweewegenaanpak
Deze tweewegenaanpak heeft ertoe geleid dat nu veiliger kan worden gepind bij de pinautomaat van de SNS-Bank. Vanaf de bushaltes, als het donker is, blijkt de steeg beter zichtbaar. De politie kan beter surveilleren.

(Zie ook een eerdere actie van Kees Huizenga)

7 opmerkingen:

Willem Pauwelussen zei

Goed zo Kees.
Waar in andere wijken brede overleggen tussen gemeente en wijkraad voor nodig zijn, regel jij zelf even.
Prima actie.

Anoniem zei


compliment Kees :-)!!!
je bent een goed voorbeeld voor anderen.
éénmansactie tóp :-)!!!

gr. Therèse

Menno Fritsma zei

Heel goede actie Kees! Je verdient alle waardering daarvoor. Dit doet mij denken aan de geslaagde actie van de BOB om met betere verlichting het Heerdenpad veiliger te laten maken, samen met andere ook gerealiseerde maatregelen. Dat is alweer een paar jaar geleden, maar daar denk ik ook met dankbaarheid aan terug. En jouw actie hoort ook in dat rijtje thuis! Complimenten!

Anoniem zei


ik kom net van het winkelcentrum.

Kees, de lantaarn ligt bijna horizontaal!!!!

hoezo en waarom??
tja, er was geen kaartje bij, zover ik zag.

gr. Therèse

Kees Huizenga zei

Therèse: bedankt voor dit nieuwsfeit.

Ik heb de behoorlijk verbogen lantaarnpaal gezien. De heer Johan Pruis van Primera Hopster kwam mij toevallig tegemoet. We bespraken deze zaak terloops.

Tja, hoe is dit zo triest verlopen? Staat deze lantaarnpaal de geldtransporten voor de SNS-Bank in de weg? Ik sluit het niet uit. De weg is inderdaad smal voor die brede auto's van, naar ik meen, Brinks.

Ik zal de gemeente Groningen op de hoogte stellen. Wellicht kan deze lantaarnpaal ietwat verplaatst worden.

Anoniem zei


oké Kees.
ik was al stom verbaasd toen ik het zag.
dacht...wie heeft dáár nou interesse aan, dat ding zo een buiging te laten maken.
hopelijk staat het ding weer snel rechtop.

gr. Therèse

Anoniem zei


bijna rechtop staat ie weer.
mét een "lapje erop", haha.

ra ra ;-)