zondag 25 mei 2014

VUILNISCONTAINER SCHOONMAKEN BIJ FONTEINTJES

Een lezeres keek donderdag bij Plein Oost haar ogen uit. Ze zag een vrouw die haar grijze container schoonmaakte met water dat uit de fonteintjes omhoog spoot. Ze mailde:

Ik weet het, het is er al vaker over gegaan: de fonteintjes op plein Oost en hun gezondheidsrisico. Ik moet zeggen dat ik het steeds wat overdreven vond. Ik had wel bedacht er even met de bezem overheen te gaan voor eventueel aanwezig glas. Maar gisteren (donderdag JF) zag ik tot mijn grote verbazing en schok een vrouw haar grijze container schoonmaken in de fonteintjes! 

Genoeg ouders met kinderen eromheen, maar niemand die dan iets durft te zeggen blijkbaar. Nou ja, ik dus ook niet, zo blijkt wel. 

Ik ben nu toch wel heel benieuwd hoe het zit met dat water. Zou het ververst worden? Ik kan me nu iets beter voorstellen dat er mensen zijn die willen dat het water getest wordt. Misschien is het wel een wekelijks ritueel van deze vrouw. Dit gedrag roept allerlei vragen bij mij op. Durven we elkaar niet meer aan te spreken op abnormaal gedrag? Wie bepaalt de norm, wat wel en niet kan? Schokt dit meer mensen? Hoe kom je aan het lef om iets te doen wat zo ontzettend vies is en dan ook nog op klaarlichte dag? Ik schrik hiervan in ieder geval.

13 opmerkingen:

Anoniem zei

die vrouw mag zich schamen! hoe brutaal kan men zijn, en alleen maar ikke ikke ikke. jammer dat niemand er iets van zei. mag hopen dat het water goed wordt gezuiverd voor het weer over de kinderen heenspuit... beetje jammer dit, echt te kansloos voor woorden!!!!!!

Anoniem zei

Ah nee wat smerig! Jemig wat een lowlife..

Anoniem zei


heb je ook gezien waar deze vrouw naar binnen ging toen ze klaar was met haar schoonmaak actie?
er waren meerdere mensen die het zagen, zeg je.
misschien hebben die gezien waar ze naar binnen ging, mocht jij het niet gezien hebben.
1 ding had ze en dat is de g*re lef!!!

Therèse

Anoniem zei

Oh ja ik zag die vrouw ook! Echt niet te doen, zo vies. Zag wel welk steegje ze inliep, maar ja, wat moet je daar dan mee? Zou je dit kunnen melden ergens ofzo?

Anoniem zei


ja 15.43 uur. daarom vroeg ik of andere mensen het ook gezien hebben.
samen staat men sterker bij aangifte doen.
Johan/blogger of misschien Willem kunnen hier vast wel zeggen wáár aangifte gedaan kan worden.
iets dergelijks mag gewoon niet nóg eens gebeuren!

gr. Therèse

Willem Pauwelussen zei

Ja, ik weet het eigenlijk niet zo.
Is die vrouw in overtreding? Geen idee.
Is wat ze daar doet gevaarlijk voor de omgeving? Weet ik ook niet. Als het water direct via een putje in het riool verdwijnt wat is er dan op tegen?
Dan zou ik eerder geneigd zijn om te zeggen dat ze de buurt ziektevrij houdt door haar kliko van bacteriën te ontdoen.
Misschien kunnen we eens in de maand een kliko-wasdag organiseren op Beijum-Oost?
Iets anders is dat ik er verbaasd van sta om hier te lezen dat er dus echt heel vieze mensen in Beijum rondlopen.
Als dit iemand is (of deel uitmaakt van een gezin/gemeenschap) die het benul of de mogelijkheid niet heeft om zich voldoende te reinigen dan moet er inderdaad een legertje hulpverleners op af, lijkt me.

Jan Bakker zei

Vermoedelijk zal het water wel zo af en toe ververst worden, maar deze fontein heeft mijns inziens een waterrouleersysteem, zoals zoveel fonteinen van dit type (geen extra waterverspilling). Dus een kliko reinigen bij zo'n fontein is behoorlijk onhygienisch, en kan gevaar opleveren voor de volksgezondheid in die omgeving. Ik neem aan dat het NIET de eerste keer is deze smeerkees dat deed. Ja, we leven in een tijd van onverschilligheid, maar het is beter er gewoon op af te stappen om deze viespeuk staande te houden. Natuurlijk kun je een felle reactie verwachten, maar is dat dan zo erg?

Anoniem zei

Jullie hebben gelijk, Jan en Therese, ik hoop dat een volgende keer iemand wél het lef heeft! En bij een felle reactie hopen dat omstanders óók het lef hebben om te helpen! Dit is gewoon te grof.

Anoniem zei


ja meneer Bakker en Anoniem.
het is dat deze vrouw de openbaarheid niet van te voren op de hoogte zal stellen want o wee deed ze dat wél,zou ik haar graag op haar Flodder gedrag aanspreken!

gr. Therèse

Willem Pauwelussen zei

Bedankt meneer Bakker, weer wat geleerd.
Ik zou bij deze de betreffende (welke?) instanties willen uitnodigen om hier een reactie te plaatsen waarin ons wordt verteld wat de beste reactie is op dit gedrag.
Je weet maar nooit waar het anders in ontaardt.

Anoniem zei

Geen stijl en echt niet fris! Alleen aangifte doen voor je überhaupt deze vrouw de kans hebt gegeven er zelf wat aan te doen vindt ik erg ver gaan. Volgende keer gewoon wat van zeggen op een normale vriendelijke manier in plaats van hier. Als die vrouw dan boos reageert kan je altijd ingrijpen. Niet alleen deze vrouw maar de mensen van tegenwoordig zorgen zelf dat niets meer bespreekbaar gemaakt wordt. Volgende keer gewoon even vriendelijk vragen of ze dat niet weer wil doen en netjes uitleggen waarom niet.

Anoniem zei

ik weet niet hoe laat deze vrouw deed wat ze deed maar in de bieb zitten toch mensen die vanuit de gemeente werken?
misschien kunnen getuigen bij een volgende keer dit in de bieb doorgeven?

ik vind het wel goed dat het hier gezegd is door de mevrouw die het gezien heeft.
op deze manier zijn er in ieder geval een paar mensen die het gelezen hebben, van op de hoogte.

gr. Therèse

Willem Pauwelussen zei

Wat ik bedoel is dat zo iemand best agressief kan reageren als je haar erop aanspreekt. En dan mag je hopen dat je er zelf rustig bij blijft.
Daarom lijkt het me beter om dit over te laten aan mensen die ervoor opgeleid zijn en ervoor betaald worden.