maandag 26 mei 2014

GELUIDSOVERLAST VANUIT KARDINGE?

Onderstaande mail kwam zondagochtend binnen. De inhoud bevreemdt de blogger enigszins. Kwamen er vanochtend om half zes (zondagochtend!) echt bastonen uit het sportcentrum? Herkennen meer lezers zich in onderstaande klacht? Hebben ze er ook last van? Beijumnieuws@ziggo.nl

Hallo, ik reageer als anoniem als bewoner van Beijum (ik hou er niet zo van met naam bekend te zijn  vanwege mijn werk).
Maar zou je een artikel kunnen besteden aan de geluidsoverlast vanuit sportcentrum Kardinge? Het is nu inmiddels half 6 in de ochtend op zondag en nog steeds hoor je die bastonen van sportcentrum Kardinge. Ikzelf woon op de Wibenaheerd.

Het zijn voornamelijk de bastonen wat je hoort. En het onzekere van wanneer het ophoudt. Dan is het weer even stil en denk je van hehe, het is voorbij. En een paar seconden later gaat het weer verder.

Ik heb trouwens ook al een melding gedaan bij de meldpunt overlast. Dit heb ik al eens eerder gedaan voor een ander festival bij Kardinge. Toen kreeg ik als tegenargument dat de geluidswaarden binnen de normen vielen en dat we pech hadden met een ongunstige windrichting. Het is momenteel windstil trouwens. 

Ik geloof dat jouw blog ook wel wordt gelezen door de wat meer invloedrijke mensen van de gemeente Groningen en hoop zo te bereiken dat dit meer en beter onder de aandacht komt. Sowieso hoop ik te bereiken dat de bastonen omlaag gaan na 22.00 uur of dat de gemeente Groningen gewoon een andere plek moet gaan zoeken om festivals te organiseren. Ik ben absoluut niet tegen festivals op zich. Integendeel, ik ga er graag naar toe. Maar hier wordt gewoon geen rekening gehouden met bewoners van de stad Groningen. 

Met vriendelijke groet,
Anoniem

11 opmerkingen:

Anoniem zei

Johan het kwam zeker niet van kardinge af daar was geen party going on via partyflock was een feest aangekondigd aan de pop dijkemaweg 31b genaamd psumylination geloof ik dat duurde tot 6:00 uur zondagsmorgens ligt 2 km van beijum
Groet k

Anoniem zei

Het was idd Pop Dijkweg. Klere wat n herrie!

Anoniem zei

Volgens mij was er wel een feest in Kardinge, namelijk liccen in je sportoutfit
http://www.guestzone.nl/party_24838_liccen-in-je-sportoutfit-5-.html

Willem Pauwelussen zei

Maar wat was er nou loos dan, en waar was het op de Pop Dijkemaweg?
Even over geluid.
Naarmate tonen hoger zijn hebben ze een hogere frequentie.
Dus als je een mooie glooiende golf tekent, is die korter naarmate de tonen hoger zijn. Hele hoge tonen kun je dus voorstellen als hele spitse pieken, afwisselend boven en onder.
Die spitse pieken kunnen heel gemakkelijk worden tegengehouden (verstrooid) door een muur of een ander object dat ze tegenkomen.
Maar zo'n hele brede golf van lage tonen glijdt daar ahw gemakkelijk doorheen.
Het is bijna ondoenlijk om tegen zulke bastonen te isoleren. Een zaal daartegen isoleren, dan moet je er eigenlijk een tweede zaal omheen bouwen, zodat je ahw een doos in een doos krijgt.
De lucht daartussen houdt die lage golf dan tegen, want lucht is eigenlijk de enig echt absolute isolator.
Warmte-isolatie komt dan ook doorgaans neer op het opsluiten van lucht, in piepschuim, steenwol of de ruimten onder de eierdozen.

Simone zei

Ik liet zondagochtend mijn honden uit (06.00) en verbaasde me ook over het lawaai.. kwam inderdaad van Kardinge. Ik zie nu al op tegen dat vreselijke Hardcore on the beach ofzo, wat bij het zilvermeer is. Ik woon trouwens ook aan de wibenaheerd.

Giuliano zei

Wel gehoord, hielp goed tegen die pieptonen in mijn oor. Had de radio niet nodig :) Denk zelf dat het bij de voetbalvelden wegkram, aan die kant van mijn woning was het geluid harder. voorkant (richting kardinge/pop dijkema)was het geluid er bijna niet.

Jan Bakker zei

Niet uitsluitend in Beijum, maar zeker ook in De Hunze werd het lawaai waargenomen. tot ongeveer 6 uur in de ochtend of daar omtrent. Het gebeurt steeds vaker dat er zo'n feestje is in Kardinge. Ja, het is hinderlijk voor de omgeving. Persoonlijk heb ik er minder last van en slaap er zonder problemen doorheen. De politie in deze kan er niet zoveel aan doen, er is immers toestemming voor gegeven door de gemeente! Er zijn concrete plannen om dit soort feestjes aan banden te leggen; er is in ieder geval een meerderheid in de raad die dat wil. Volgens mij wensen alleen STUDENT EN STAD en D66 juist geen inperking.

Anoniem zei


Het aantal feesten mag wat mij betreft zo blijven of zelfs meer worden.
Geen moeite mee.
Het enige waar men véél meer op toe moet zien is....

DE VOLUME VAN DE MUZIEK!!!

gr. Therèse

Willem Pauwelussen zei

Op die manier wordt een hinderwetvergunning een vergunning om te hinderen.

Anoniem zei

Zonder overdrijven zijn er bijvoorbeeld vanuit de stad bij grote feesten zeer duidelijke basronen te horen hier in de Fossemaheerd. Alsof er iemand een paar huizen verderop de muziek hard heeft staan. Ik vraag mij al een tijd af hoe het geluid van dit soort feesten gemeten wordt.

Anoniem zei

nou 00.12 uur, blijkbaar niet goed genoeg.
anders zou al deze muziek niet zo duidelijk te horen zijn.
ik zal nooit kunnen begrijpen waarom bij allerlei festiviteiten de muziek zo hard te horen moet zijn.
tuurlijk mag men feesten etc.
wat mij betreft iedere dag maar demp dan wel de muziek en dat wat voor muziek door moet gaan aub!

gr. Therèse