maandag 19 mei 2014

KRUISPUNT KARDINGE OP DE SCHOP

Tijdens de regenachtige dagen van afgelopen week hadden wegwerkers rond Kruispunt Kardinge een mooie plu tot hun beschikking. Zie foto boven, het gedeelte van de viaduct-houder aan de zijde van Ulgersmaborg is nagenoeg klaar.
Foto's links en rechts, de Kardingerweg ligt op de schop (alleen het gedeelte dat tegen kruispunt Kardinge aan ligt). Foto links, het verkeer moet gedwongen het Oosterhamriktracé op.

In het definitief ontwerp is de huidige aansluiting met verkeerslichten omgebouwd tot een ongelijkvloerse kruising met op- en afritten naar de Oostelijke Ringweg. De op- en afritten sluiten aan op een tweetal rotondes. Het nieuwe viaduct over de ringweg zal worden gebruikt door auto, bus (tram) en fiets. Het bestaande busviaduct zal worden afgebroken. De doorgaande groenstructuur en geluidswallen langs de ringweg worden hier doorbroken om een open vallei te creëren met zicht op de omgeving. Lees hier.
De blogger reed gistermiddag vanaf de Ulgersmaweg  de Kardingerweg op. Vandaar ging het via een stukje Oosterhamriktracé richting kruispunt Kardinge. Filmpje. Rij desgewenst even mee.

Geen opmerkingen: