zondag 4 mei 2014

DE NIEUWSTE KINDERRAGE: LOOMEN (Collorfull loom)


Het is zo nieuw dat ondergetekende niet eens weet hoe hij het moet schrijven. Buurtkinderen hebben het over loemen. "Maar dat moet je met dubbel o schrijven."
Op een soort van rekje trekken kinderen, vooral meisjes, gekleurde uitrekbare ringetjes. Na veel gefrutsel en geknutsel komt er dan een armbandje uit. Gistermiddag werd voor de lokale speelgoedwinkel een soort van workshop gehouden. Zie foto's.
Vriend Google schiet te hulp. Het genoemde rekje blijkt een Collorfull Loom kit te heten. En de gekleurde ringetjes Collorfull Looms.

Wat is Colorfulloom

Het ontstaan
Met een Collorfull  Loom kit maak je te gekke elastieken armbandjes en andere sierraden. Collorfull Looms zijn geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar maar ook zeer onderhoudend voor volwassenen.
Eigenlijk kan iedereen met een Collorfull Loom kit uren lang creatief bezig zijn. De standaard kit is samengesteld uit twee plastic template boards (rekje), een haak, 24 plastic sluitingen en 600 gekleurde elastiekjes. Hiermee kun je 24 armbandjes maken met verschillende patronen. Je kunt ze zo moeilijk maken als je zelf wilt! Bekijk onze Collorfull Loom video handleidingen op de site.
Collorfull Loom is zo vernieuwend dat er elke dag nieuwe patronen, figuren en mogelijkheden worden getoont. In Amerika is Colorfull Loom sinds juli 2013 een enorme hype. Je ziet overall meisjes en jongens loomen en ze worden trots gedragen door groot en klein.

Geschiedenis van Rainbow Loom

Rainbow Loom is in 2011 uitgevonden door Cheong Choon Ng. Ng is een Maleisische immigriant van Chinese afkomst en is afgestudeerd in werktuigbouwkunde aan de universiteit van Wichita State. Het idee van Rainbow Loom onstond in 2010 toen hij zijn dochters, Michelle en Theresa, aan de  slag zag gaan om armbandjes te maken met elastiekjes. Destijds was de naam nog Twistz Bandz maar dit heeft hij in september 2012 hernoemd naar Rainbow Loom. Lees hier.
Het Jeugdjournaal besteedde er afgelopen week aandacht aan (filmpje!).
Is heel Nederland straks aan het loomen? Bij loomen maak je armbandjes van gekleurde elastiekjes. En zoals dat vaak gaat met rages: Het begon in Amerika en waait nu onze kant op. Wij gingen langs bij een loomingparty.

12 opmerkingen:

Anoniem zei


Vorige week zag ik het spul liggen bij blokker.
Dacht direct al dat het om de zoveelste rage cq geld uit de zak klopperij ging ;-)
Ach, geef de kinderen hun speeltjes, dat houdt ze zoet.
de hele komende week hebben ze nog vrij van school, toch?

gr. Therèse

Willem Pauwelussen zei

Nou, als het hun creativiteit stimuleert zou ik het niet meteen afwijzen. Ik heb indertijd ook veel lol gehad aan de rage van de Rubic's kube.
Maar schrijf je kleur in het Engels niet als color ipv collor?

An zei

Prachtig! Ik hou het niet meer bij nu mijn dochter 15 is, maar dit zijn leuke dingetjes. Goed voor de motoriek en leuk om samen te spelen. Ik ben voor! (en ja Therèse, je hebt gelijk natuurlijk, maar dit kost niet zo veel lijkt me) en je kunt mama blij maken met een zelfgemaakt cadeautje op moederdag.

Anoniem zei


Daar heb jij weer helemaal gelijk mee, An.
Zover ik me herinner is het niet heel duur.
Stel je voor...loopt een aardig deel in Beijum de 12de met zo een fleurig armbandje om.
wel leuk :-).

Willem...

In Amerika is Colorfull Loom sinds juli 2013 een enorme hype.
citaat uit het artikel.
gewoon een drukfoutje dus.

gr. Therèse

Anoniem zei

Het is toch echt "Colorful Loom". English is hard.

Willem Pauwelussen zei

Om het nog wat ingewikkelder te maken, dan zal het in Engeland wel colourful loom heten.

Anoniem zei


laat die elastiekjes niet duur zijn...de apparaatjes waar je ze op spant des te duurder.
zag het van de week bij ik geloof de speelgoed winkel.

Gr Therèse

shannonsieraden zei

Er is zelfs een forum voor loomers
www.loom-forum.nl
het is een vrij jong forum, maar de opzet is leuk

Gersjie zei

Rainbow Loom is de originele en kan je goedkoop kopen op Loomz.nl ook elastiekjes zijn niet duur daar.

Anoniem zei

Er is ontzettend veel nep op de markt, elastiekjes die breken, looms die knappen, ik zou gewoon voor de originele Rainbow Loom gaan, die kan je kopen op www.bizzy1.nl ook de elastiekjes van Rainbow loom dan weet je zeker dat je goed spul hebt.

Unknown zei

Als je neppe Loom board kapot gaat, kun je altijd losse goedkope originele loombord kopen: http://www.lqtoys.nl/loomen/

Loom bands zei

Hoi allemaal,

Er is ook weer een nieuwe webshop bij waar ze de goedkoopste loom bands verkopen. Een pakje van 600 stuks kost €2,50 een startpakket incl loom bord €5,00. www.loombandswebshop.nl