dinsdag 27 mei 2014

DE HEERDSTEE WINT VIP-PREMIÈRE SCHOOLMUSICAL

Nicolas Iverson bij première War Child schoolmusical op Groningse basisschool 
De Heerdstee wint VIP-première War Child schoolmusical 

Amsterdam, 26 mei 2014 –Vandaag hebben de leerlingen van de Heerdstee te horen gekregen dat zij de winnaars zijn van één van de VIP-premières van War Child. Zanger Nicolas Iverson, bekend van Holland´s Got Talent, zal op 1 juli de uitvoering van de War Child schoolmusical ´De Koning te Rijk` in de Heerdstee bijwonen. Nicolas is geboren in Angola. Toen hij vier was brak er een burgeroorlog uit. Een rebellenleger trok door het land en ronselde kindsoldaten. Uit angst voor hun eigen leven werden Nicolas en zijn familie gedwongen om naar Europa te vluchten. Naast deze bijzondere gast ligt er ook een rode loper klaar en arriveren de achtstegroepers als echte sterren per limousine. 

Van de 200 scholen die de musical opvoeren hebben vier scholen in Nederland een echte première gewonnen van hun War Child schoolmusical ´De Koning te Rijk`. De winnende scholen zijn middels een loting getrokken. De scholen hebben naast hun musical ook nog een actie georganiseerd om het werk van War Child te steunen. 
Syrische vluchtelingenkinderen 

De acties die de leerlingen organiseren zijn bedoeld voor projecten van War Child. Zoals bijvoorbeeld in Libanon, waar de organisatie Syrische vluchtelingenkinderen helpt. Net als Nederlandse leerlingen hebben ook Syrische kinderen het recht om te spelen. Maar voor veel Syrische kinderen is spelen simpelweg niet mogelijk. In zogeheten Safe Spaces kunnen kinderen weer veilig spelen en nemen zij deel aan creatieve workshops, waardoor zij leren om te gaan met hun moeilijke situatie. Ook verzorgt War Child bijlessen Frans en rekenen, omdat veel kinderen door de oorlog niet meer naar school zijn geweest. Met behulp van de bijlessen kunnen zij weer zo snel mogelijk aanhaken bij het reguliere onderwijs. 

De Koning te Rijk 
Basisscholen konden dit schooljaar voor een donatie van 12 euro de schoolmusical ´De Koning te 
Rijk´ aanvragen. Scholen ontvingen een musicalpakket met musicalboekjes, een cd met de liedjes en 
actiematerialen. Het bijzondere aan deze musical is dat Guus Meeuwis twee eigen nummers ter 
beschikking heeft gesteld voor in de musical: 'Armen Open' en 'Het Kan Hier Zo Mooi Zijn'. De liedjes zijn opgenomen in het script van het spannende avonturenverhaal dat geschreven is door Dick van den Heuvel. 

War Child 
War Child is een onafhankelijke hulporganisatie die investeert in een vreedzame toekomst voor 
oorlogskinderen. Met een creatieve en participatieve aanpak helpt War Child kinderen hun 
oorlogservaringen te verwerken. War Child beschermt kinderen tegen (de gevolgen van) gewapende 
conflicten, stimuleert hun psychologische en sociale ontwikkeling en organiseert onderwijs. War Child doet haar werk in samenwerking met tientallen lokale partnerorganisaties en is actief in 10 landen waaronder Libanon, Oost-Congo en Zuid-Sudan. Kijk voor meer informatie over War Child op 

(Ingezonden persbericht)

1 opmerking:

Anoniem zei


tjonge jonge, wat een enthousiaste reactie's lees ik hier op bovenstaand artikel.
te gék gewoon, dat er zoveel mensen meeleven met de kinderen die gewonnen hebben.

van mij in ieder geval hartstikke gefeliciflaps...enz. hoor,jongelui. :-).

gr. Therèse