zaterdag 10 mei 2014

MAANDAG AFSLUITING KARDINGERWEG

Vanaf komende maandag wordt de weg die op bovenste foto naar rechts loopt, de Kardingerweg, voor langere tijd afgesloten. 
Vanaf 12 mei tot en met 24 juni is de Kardingerweg aan de Ulgermaborgzijde afgesloten vanaf de Oostelijke Ringweg (N46) tot aan de ingang van het bedrijventerrein Ulgersmaborg Noord, ingang Bovenstreek. Het bedrijventerrein en de omliggende bedrijven blijven bereikbaar. Evenals bij vorige werkzaamheden zal het Oosterhamrikbaanviaduct nu ook voor auto's (niet voor fietsers!) worden opengesteld. Zie nog even dit blogbericht.
Op de linker en rechter foto is de naast de Kardingerweg gelegen busbaan te zien. Zoals bovenstaande blauwe tekst aangeeft zal het viaduct over de Oosterhamrikbaan tijdelijk voor autoverkeer worden opgesteld. Op de site www.dvhn.nl Plus staat:


Laatste obstakel weg
Volgens projectleider Bart Bouma van de provincie Groningen, die eigenaar is van dit deel van de Ring Groningen, verdwijnt met de huidige verkeerslichten het laatste obstakel in de oostelijke ringweg. Tegelijkertijd verbetert de provincie de aansluiting naar Beijum en De Hunze Noord.
Dit jaar nog maken de verkeerslichten bij Kardinge en bedrijventerrein Ulgersmaborg plaats voor een ongelijkvloerse autokruising. Een van de nieuwe rotondes naast de weg is al klaar. Bij Kardinge komt een nieuw viaduct. Niet alleen voor bussen, maar ook voor auto's en fietsen.
Het fietsviaduct in het Windepad verdwijnt. De fietsviaducten Meedenpad en Stadsweg worden vervangen door ecoviaducten waar ook dieren de weg kunnen oversteken. Het is nog niet bekend of dat dit jaar nog gebeurt of volgend jaar.
Verkeerslichten bij de aansluitingen Beijum en De Hunze Zuid en bij Lewenborg zijn eerder al vervangen door viaducten.
Lees hier. 

ARTIKELINFORMATIE

Geen opmerkingen: