dinsdag 20 mei 2014

"WAT EEN ONVEILIGE VERKEERSSITUATIE BIJ DE AMKEMAFLAT"

Zou jij eens aandacht kunnen besteden aan de nog onveiligere situatie die is ontstaan na het plaatsen van 2 containers bij de Amkemaflat aan de Amkemaheerd?
Sinds vorige week staan er 2 containers op de stoep precies in de bocht bij de ingang.
Door de bloembakken die er altijd al staan is het al een zeer onoverzichtelijke plek als je daar, bij het bruggetje of aan de andere kant, wil oversteken maar door de plaatsing van die containers is het nog gevaarlijker geworden dan het al was!

Je kunt zowel aan de kant van de flat, als aan de kant van het bruggetje, moeilijk zien wat er uit de richting van de sporthal komt.
En ik hou dan ook elke keer als mijn kinderen een boodschap voor me gaan halen of naar school gaan m’n hart vast... maar het is voor iedereen een gevaarlijk punt!
Ik vind het een wonder dat er in die 10 jaar dat ik hier nu woon nog nooit een zeer ernstig ongeluk is gebeurd op dit punt, en ik hoop maar dat ik hiermee de goden niet verzoek!
Ik stuur drie foto’s mee... 1 van de kant van de flat, 1 van de kant van het het bruggetje en van het bruggetje zelf, ter verduidelijking!

Foto's + tekst: Annamarie

10 opmerkingen:

Anoniem zei

Helemaal mee eens.
Er s nu extra onveiligheid door werk in uitvoering-containers voor de flat. En waar zijn hier de vrijliggende fietspaden zoals overal rond de beijumer ring?

Willem Pauwelussen zei

Je moet die foto's echt goed bekijken om te zien dat de containers links om de hoek staan. Volgens mij is de voorste lichtoranje, en de grotere daarachter grijsblauw.
Het is een mooi bruggetje maar de functie ervan in dit verhaal ontgaat me. Ligt dat soms haaks op die bocht of zo?

Anoniem zei


ja, het bruggetje zoals we het nu zien is tamelijk nietszeggend.
overal zijn zulke bruggetjes.

op zich is er daar toch maar een klein stukje zónder fietspad, anoniem 8.56 uur?

gr. Therèse

Anoniem zei

Het stuk ontbrekende fietspad langs de wijkring heeft er anders wel voor gezorgd dat de Montessorischool onvoldoende leerlingen uit de wijk trok en daarom gesloten moest worden. Verkeersonveiligheid is voor ouders belangrijk keuzemotief bij schoolkeuze. Ik heb de wijkbeheerder eens horen uitspreken dat het nieuwe schoolgebouw daar nooit zo gebouwd had moeten worden.
En over de veilige oversteekbaarheid van dit stuk wijkring ter hoogte van de Amkemaflat hoofdtoegang Boelemaheerd en Hylkemaheerd; je kan niet zien of er auto's of bussen en scooters aankomen over de ring als je op de stoep staat voor de flat door de containers. Je komt dan bijv. van de Aldi of de bibliotheek. En het uitzicht was reeds verslechterd door de extra parkeerplaats direct naast de ingang; nog wel aangelegd met wijkgeld uit de Lokaal Akkoord Wonen wijkpot voor bewoners. Daar zijn bewoners van de omliggende heerden niet blij mee. Je ziet hier geen donder, en boem is zomaar daar.

Anoniem zei

Dat is altijd al een moeilijk hoekje geweest. De gestopte bus willen inhalen, op de gok dat er geen tegenligger komt? En dan het zebrapad er vlak achter. Uitkijken dus. Er zijn wel meer van die gevaarlijke situaties. Zoals die oversteekplaats naar het links gelegen Winkel Centrum Oost, waar de Postbus van TNT zo hinderlijk je uitzicht naar rechts belemmert.
Kinderen zien het verkeer van rechts niet en voor een rolstoelers uit het rechts gelegen Bejaardenhuis lijkt het me ook een hachelijke onderneming.

Anoniem zei


Dat daarom de Montessorischool heeft moeten sluiten, lijkt me toch wel heel erg stug.
Vanwege een stuk ontbrekend fietspad?

Ik vind het een goeie zaak dat er op het bovenstaand artikel van Mevrouw door meerderen gereageerd wordt.
Pas als meerdere mensen hier hun bezorgheid uiten, is het duidelijk voor bijvoorbeeld meelezende BOB mensen.

gr. Therèse

Anoniem zei

Dat daarom de Montessorischool heeft moeten sluiten, lijkt me toch wel heel erg stug.
Vanwege een stuk ontbrekend fietspad?

Ik vind het een goeie zaak dat er op het bovenstaand artikel van Mevrouw door meerderen gereageerd wordt.
Pas als meerdere mensen hier hun bezorgheid uiten, is het duidelijk voor bijvoorbeeld meelezende BOB mensen.

gr. Therèse

Anoniem zei

nou, waarom bovenstaand er 2 x staat is me een raadsel.
Johan, 1 x is wel voldoende, me dunkt ;-).

gr. Therèse

Annamarie zei

als je je omdraait vanaf de plek waar de foto van het bruggetje genomen is, sta je aan "het eind" van het voetpad en moet je daar dus oversteken.

rechts daarvan zo'n 20 meter verderop zit de bocht en de ingang van de Boelemaheerd met daar tegenover de ingang van de Amkemaflat

als je dus van dit bruggetje komt en over wilt steken heb je dus 3 punten waar je op moet letten...

rechtsachter wat komt er uit de Boelmaheerd? rechtsvoor wat komt er over de Amkenmaheerd uit de richting van de sporthal en links wat komt daar voor verkeer vandaan.

vooral wat er van rechts komt is er onoverzichtelijk vooral omdat die containers nu het kleine beetje wat je daar nog kon zien, onder de overkapping van de Amkemaflat door, het zicht nu helemaal ontnemen...

het is inderdaad ook het enige stuk wijkring waar geen fietspad langsloopt terwijl er wel heel veel verkeer (oa de bus) langsrijd.

Anoniem zei


nu zie ik het voor me, dankzij je uitleg, Annamarie.

Hallo mensen van de BOB,
er zijn aardig wat kinderen die gebruik moeten maken van deze route om naar-en van school te gaan/komen.
Is er een oplossing voor deze gevaarlijke situatie?
niet vanaf volgend schooljaar maar per direct?

mvg, Therèse