maandag 19 januari 2015

MAANDAGOCHTEND (223)


Trek je niks van psychologen en psychiaters aan, er bestaan verscheidene onderzoeken die aantonen dat ze ooit voor hun vak hebben gekozen omdat ze zelf problemen hebben. De enkele goeden daargelaten, ze zijn zelf gestoord. Vandaag zou de meest depressieve dag van het jaar zijn. Bedacht door iemand die het zelf waarschijnlijk niet zo ziet zitten.

In de derde week van januari is de gezelligheid van de feestdagen naar de achtergrond verdwenen en zijn goede voornemens alweer verdrongen of verbroken. De vakantie is nog lang niet in zicht. De blauwe enveloppen vallen op de deurmat. Ook het weer werkt niet mee: het is donker, koud en nat. Het is 19 januari 2015, het is Blue Monday.
Psychiaters en psychologen moeten het van problemen, angsten en depressie hebben, geen wonder, dat is immers hun broodwinning. Daarom wordt er geen blijste, vrolijkste of opgewektste dag van het jaar uitgevonden, de zielenknijpers hebben niks aan een blije en gelukkige samenleving, dat levert geen inkomsten op. Oftewel, gezeur van de bovenste plank, zo'n zelfbedachte Blue Monday.Er blijft op deze derde maandag van januari 2015 maast de kaalheid en triestheid genoeg over om je over te vermaken of te verbazen.
Zie bovenste foto. We zien een platje naast de Zuidwending  waar vaak troep wordt verzameld dat uit ons aller kanaal is gedregd. Wat hebben ze daar nou voor raar ding opgezet? Is dat uit de Zuidwending gevist? Het is de blogger een raadsel en het ding werkt hem enigszins op de lachspieren (op Blue Monday!).
Zie ook het hekwerk, waarom zou daar een W inzitten? Verboden toegang onder dwang van een art, in het wetboek van strafrecht? Locatie, tegenover de Calvijnschool.

Is er dan niks triestig te bedenken op deze vroege maandagochtend? Een paar honderd meter richting de wijkring, tegenover het Gezondheidscentrum, is te zien dat Afro-kapper Gifty  er de brui aan heeft gegeven. Zie foto links, het welbekende pand is leeggehaald. Ghanese Gifty is altijd het toonbeeld van vrolijkheid en levenslust. En dat ook in de Beijumer winters. Zie hier. Zal haar besluit om haar zaak op de Emingaheerd te sluiten een Blue- Monday-achtige inslag hebben? Waren kosten (huur) en baten (opbrengst) niet meer in evenwicht? 

Het zal. Daar kun je depressief over gaan lopen doen, je kunt je ook veerkrachtig tonen en een andere goedkopere locatie zoeken. Hoezo de brui er aan hebben gegeven?  Kijk nou, foto rechts, de Afro-hairsalon maakt gewoon een doorstart in de Wibenaheerd.
Vanuit een woonhuis. Zes jaar geleden bivakkeerde ze met haar kapperszaakje in een woonhuis aan de Bottemaheerd. Wellicht volgt deze week een bericht over het nieuwe onderkomen van Gifty.

De nieuwe week is weer begonnen. Kop ter veur allemaal en laat je niet deprimeren door problematisch ingestelde psychiaters en psychologen. Neem het leven in eigen hand en maak er een swingende maandag en rest van de week van.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Maar bedenk wel lieve mensen dat je als pessimist altijd in het voordeel bent. De pessimist wordt af en toe blij verrast, terwijl de optimist dreun op dreun te verduren krijgt.

Ria zei

De W in het hek staat volgens mij voor Waterschap. Tenminste, dat maak ik er in gedachten altijd van. Hier is namelijk de toegang voor het waterschap naar de Zuidwending, om een bootje te water te laten.

Ria

Anoniem zei


Je slaat de spijker op ze'n kop, ano 10.15 uur :-).
Haha, het is een hele goeie, lol.

Willem Pauwelussen zei

Nou, ano 14.31, dah weeknie hoor.
Je kunt het ook zo kunnen uitleggen dat het link is om je goed te voelen omdat je dat elk moment kwijt kunt raken. Het is veel veiliger om depressief te zijn want dan kan het alleen maar beter worden.
Zou dat echt zo zijn?

Anoniem zei

Ik vrees dat je gelijk hebt Willem. Laatst hoorde ik nl van een psychiatrisch patiënte bij mij uit de buurt, dat er nu al 3 psychologen bij Lentis waren die haar de gezondheid in hadden doen vluchten.....