donderdag 1 januari 2015

NIEUWJAARSDAG 2015 TE BEIJUMEen rondje Beijum aan het begin van de middag op deze nieuwjaarsdag geeft een zo langzamerhand vertrouwd beeld te zien. Er liggen veel vuurwerkresten op straat. Maar ook zijn alweer mensen met veger en vuilnisbak in de weer om de troep op te ruimen.

LEKKE BANDEN DAG
Eerst even, het is weer lekke bandendag. Het is bijna niet te doen om geen lekke band te krijgen als je door de wijk fietst. Vooral op en bij de parkeerplaats voor het winkelcentrum, waar gisteravond en afgelopen nacht het feest plaatsvond ligt het bezaaid met glas. Zie afbeelding links, de vuurbak staat nog op de parkeerplaats maar het podium is al weer afgebouwd en afgevoerd. De eerste auto's staan al weer geparkeerd, zie achteraan rechts. Als je de foto groter klikt is helemaal op de achtergrond, op de wijkring, te zien hoe een auto met aanhanger waarop houten platen liggen weg rijdt.
Op de rechter foto is te zien dat kapper Gerrie de Boer zojuist de beschermende planken voor zijn zaak heeft verwijderd. Direct na het maken van de foto kwam een jongeman met accuschroevendraaier aanlopen om de planken voor het naast gelegen pand rechts te verwijderen. Op de achtergrond is te zien dat een hijskraan bezig was om een der zeecontainers te verwijderen.

Foto boven dan, helemaal niks kapot maken tijdens de jaarwisseling is nog een beetje te hoog gegrepen voor sommigen. Het bushokje aan de Stoepemaheerd ligt aan barrels.

En ja, mijnheer Vreeman, tot gisteren burgemeester van Groningen, tradities als vreugdevuren stop je niet door het uiten van grote woorden. Op deze plek, vijver Holmsterheerd, zal naar verwachting ergens begin maart de kale schroeiplek weer met gras zijn begroeid.

(De uitgebrande auto in de Isebrandtsheerd is door ondergetekende niet ontdekt. Zie vorig bericht. Maar dat wil niet zeggen dat het niet heeft plaatsgevonden. De bewuste lezer stuurde een foto op, maar die is zo wazig dat die niet voor publiceren geschikt is)

Geen opmerkingen: