Het voormalige onderkomen in de Wegwijzer wordt niet gemist, dat is voltooid verleden tijd. Wat ook tot het verleden gaat behoren is het aloude vertrouwde en vanzelfsprekende van 'de wieg tot het graf verzorgd worden.' Zoals de lezer wellicht weet, gaat ongeveer het hele zorgaanbod op de schop. In die zin dat de overheid of de provincie over drie maanden niet langer verantwoordelijk zijn, maar de gemeente. Via communicatiemedewerkster Marja Haaijer van de gemeente Groningen kwam onderstaand bericht binnen:
De zorg in Groningen verandert
Ons dagelijks leven: school, werk, kinderen opvoeden, zorgen voor familie en bekenden, sporten, leuke dingen doen. De meeste mensen doen dat op eigen kracht en regelen het zelf. Toch heeft iedereen voor korte of langere tijd wel eens hulp en ondersteuning nodig. Sommigen hebben blijvend hulp nodig. Bijvoorbeeld door ouderdom, werkloosheid, het hebben van schulden, opvoedingsproblemen, ziek zijn of andere beperkingen.
Een deel van deze hulp werd tot nu toe geregeld door de landelijke overheid of provincies. Dat verandert per 1 januari 2015. Vanaf die datum worden een aantal nieuwe wetten van kracht: de Jeugdwet, de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) 2015 en de Participatiewet. Hierdoor komen er veel (nieuwe) taken bij de gemeente Groningen te liggen. Dit gebeurt om de zorg en ondersteuning dichterbij de mensen te brengen en duidelijker en eenvoudiger te maken. Maar het moet ook met minder geld gedaan worden. De gemeente Groningen heeft hiervoor een plan opgesteld.
Wat betekent dit voor u? Wat verandert er? Op http: //gemeente. groningen. nl/wmo/de-zorg-in-groningen-ve randert zetten we de informatie voor u op een rij. De komende maanden zullen we u blijven informeren over de veranderingen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten