donderdag 30 oktober 2014

EEN TWEEDE LEVEN VOOR EEN TOILETPOT

Jammer om een toiletpot na jarenlange trouwe dienst naar de vuilnisstort te brengen of langs de kant van de weg te gooien. Zoiets doe je toch niet?
Als eerbetoon aan de pot, of uit praktische overwegingen, hebben de bewoners van dit pand, zie foto, ergens in Beijum Oost, waarschijnlijk na aanschaf van een nieuw exemplaar er voor gekozen om het afdankertje tot bloemen- of plantenpot om te toveren. Jammer dat de bril met deksel er niet meer op zit, een witte pot met zwart openstaande deksel had nog mooier geleken.

Volgens boeddhisten bestaat de essentie van het leven uit loslaten. Het blogbericht gaat niet 'vies' - is naar de wc gaan niet heel menselijk?- eindigen, maar op een toiletpot laten mensen in de loop der jaren heel veel los.

Waarom zou je je eigen 'loslater' uit respect voor bewezen diensten dan niet nog een paar jaar in de tuin vasthouden?

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Zo te zien is de poep weinig voedzaam voor de armetierige plantjes in de wcpot. Gezonder leven meneer e/o mevrouw de eigenaar; meer fruit en groenten of minder roken (nicotine en teer-resten heel slecht voor de groei).

Anoniem zei

Ziet er uit als de tuin van de gemiddelde Beijumer. Als je niet van tuinieren houdt, hoepel dan op uit Beijum. Te lui om je tuin te onderhouden.....loosers

Anoniem zei

Nou ja zeg...15.24 uur.

over jouw lever loopt niet 1 luis maar naar het schijnt wel 100.000!

(Kijk voor de verklaring van deze uitspraak/gezegde even op google/Duits).