donderdag 9 oktober 2014

ZWARTE PIET MOET BLIJVEN! (opzouten, 't is 'n racistisch figuur!!!)

Wat een onschuldig beeld, dames en heren. Zwarte Piet en Sinterklaas rijden Beijum binnen. Zie afbeelding; 2013, archieffoto, het schatje rechts beneden op de foto is opeens verdacht. Racistisch! Hou je wel rekening met onze gevoelens? Heb je wel eens van de slavernij gehoord?
Beste mensen, zie de de  poll linksboven. Moet onze plaatselijke AH/Winkelcentrum Beijum Zwarte Piet omtoveren in een Regenboog-Piet?
Moet dit beeld, de intocht van Zwarte Piet en z'n Sinterklaas, zie foto, gaan veranderen? Doe mee aan de poll. Zie linksboven.
Update 19.54 uur;
Albert Heijn krijgt op de Facebookpagina van de NOS meer kritiek dan bijval op het besluit om Zwarte Piet zo veel mogelijk uit de winkels te weren.
In de meer dan 2.500 reacties maken Facebook-gebruikers zich boos en zeggen sommigen zelfs dat ze geen boodschappen meer zullen doen bij het winkelbedrijf. Sommigen roepen op om de supermarkt te boycotten. "Als AH niet meer achter de Nederlandse cultuur staat, kom ik daar niet meer. Er zijn genoeg andere supermarkten."  www.nos.nl

10 opmerkingen:

Anoniem zei

De AH-supermarkt heeft geen enkele boodschap aan traditie, cultuur of het letten op de belangen van onze kinderen / kleintjes.
Liever gaat zij op laffe wijze een politieke diskussie uit de weg. Waarom ? Omdat AH slechts 1 ding interesseert : "de kleintjes uit uw portemonnaie"!

Anoniem zei


uiteindelijk allemaal loze beloften.
zoals geen plofkippen meer in AH?
dat ik niet lach!!!

Anoniem zei

Kijk asjeblieft even mensen wat TV-Noord heeft te vertellen over de Zwarte Piet-boycot door Albert Heijn

http://www.rtvnoord.nl/artikel/artikel.asp?p=139821

Anoniem zei

BOYCOTTEN!!!!!!!!!ALLE AH.S

Anoniem zei

Albert Heijn-chef valt zelfs blanke man fysiek aan. Kijk naar het filmpje

http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2014/10/filmpje_ahchef_slaat_irritant.html

Anoniem zei

Boute keuzes maar misschien goed om dit op het scherpst vd snede te voeren. De hele discussie is belachelijk, de zwarte gemeenschap in Nl wordt belachelijk gemaakt door een paar gekken die Zwarte Piet aan de slavernij koppelen

Anoniem zei

Bij AH-Meins zit men reeds nu al weer te denken
Hoe men getinte klanten voluit in het hart kan krenken
Dus weert de grutter elke donk're beeltenis
Van Zwarte Piet met opzet uit het schap en winkelnis

De les die menigeen hieruit vooral kan leren
Is dat de klant dit filiaal oprecht zal gaan negeren
De Sint wil graag dan ook de slotsom trekken
Dat men bij AH-Meins bij voorkeur kan verrekken

Johan Fehrmann zei

Svp verder niet aan AH-Beijum bashing doen. Omdat het een onafhankelijke franchise-winkel is, is het allerminst zeker dat Sinterklaas hier zonder Piet zal worden gevierd.
Er is constant een persoon die op alle mogelijke manieren op AH-berichten wenst in te hakken. Eerder geschreven: voor klachten begeeft men zich naar de winkel ipv hier te gaan zitten schelden.

Anoniem zei

Sowieso is het onzin dit te vergelijken met het slavernij verleden. Maar als men het daar toch over wil hebben bedenk even het volgende: waarom staat er maar bar weinig tot niets in de geschiedenisboekjes over de BLANKE slaven? En blanke slaven hadden het veelal slechter dan zwarte slaven omdat ze fysiek minder (waard) waren. Zo erg dat de zwarte slaven neer keken op de blanke slaven.

Anoniem zei

Goodbye AH, Hello LIDL