vrijdag 24 oktober 2014

BEIJUMSKAP (192)

Sinds de krakers een aantal maanden geleden zijn verdwenen van het voormalige Tuinland-terrein, staat er aan beide kanten achter het prikkeldraad een groot bord. Mijn oog valt op ‘Compleet gestoffeerd’ en ik vraag me af of dit een verkoopargument is. Ik heb even gegoogled, en een gestoffeerde woning betekent een woning met tapijt, gordijnen, raam- en muurdecoraties, vaste keukenapparatuur, en voor een huurwoning geldt dat er een wasmachine moet zijn. Ik weet niet of dit ook voor koopwoningen geldt. Nu heb ik geen ervaring met het kopen van een nieuwbouwhuis, en als vloeren en gordijnen en keukenapparatuur bij de prijs inzitten is dat natuurlijk mooi, want dat is duur. Maar kun je dan ook zelf kiezen wat je wilt? Of kun je uit een paar standaard dingen kiezen en als je daar van af wilt wijken kost het je alsnog heel veel geld? Ik denk al snel het laatste.

Op de website staan ook nog wat verkoopargumenten voor deze woningen. Wat me het meest verbaast is dat er een goede busverbinding zou zijn. Ja, als je naar Beijum loopt, naar het winkelcentrum. In de Hunze is helemaal geen stadsbus, alleen komt lijn 65 naar Zoutkamp elk uur langs, en in het weekend moet je ook nog overstappen in Kardinge. Eigenlijk te triest voor woorden, dat een stadswijk geen stadsbus heeft… 

‘Verleden heb je, toekomst kun je maken’ staat er. Ik ben benieuwd wanneer ze gaan bouwen.

Foto + tekst: Atsje Straatsma

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Meestal kun je bij een koopwoning dan inderdaad kiezen voor standaardpakketten die ingekocht zijn met groot voordeel door de bouwer en waar je als koper dan de volle 'cataloguswaarde' voor moet lappen. Wil je dat niet, dan is het dus raadzaam te onderhandelen over een lagere verkoopprijs van de woning omdat je de zooi zelf moet kopen.

En dan die slogan. Ik had hem ook gezien. Is bijna nog leger dan wat je ook vaak tegenkomt "leef je leven".

Die borden staan er natuurlijk alleen vanwege een of ander juridische grond om het terrein ontruimbaar te houden.

Maar laten ik positief blijven, de bouwer gaat er dus van uit dat hij de toekomst in steen daar gaat maken.

Kees K.

Anoniem zei


In Duitsland is het zover ik weet heel normaal,geheel gestoffeerde woningen te verhúren.

Op zich is dit aanbod dus niks nieuws onder de zon.

Hunze zei

De bouw gaat door, al een aantal buurtbewoners hier die daar een optie genomen hebben en inmiddels hier hun eigen woning al te koop, sterker nog al verkocht hebben!
Tja, daar compleet gestoffeerd huis kopen, je eigen huis lekker verkopen en nog mooi wat centen op de bank, ideaal toch? :)

Anoniem zei


Hunze,

Mensen die daar willen gaan wonen, wonen die niet meer naar tevredenheid in de hunze?
blijkbaar niet, hè?
Heb je enig idee welke redenen men heeft om naar zo dichtbij te gaan verkassen?
Groter of juist wat kleiner willen wonen is misschien zo een reden?

Therèse

Hunze zei

Diverse persoonlijke redenen, een nieuwe start, na 20 jaar in hetzelfde huis gewoond te hebben, mooie nieuwe woningen, en zoals gezegd kunt goedkoper gaan wonen en nog leuk zakcentje op de bank erbij over houden.... win-win? :)

Anoniem zei

Hunze,

Lekker positief, nieuwe start altijd goed.

Maar je maakt mij niet wijs dat je d'r geld aan overhoudt bij de verkoop van een 20 jaar oude woning in ruil voor nieuwbouw. Dan kan die koper van je huis toch beter inschrijven voor het te bebouwen leegveld?

En kun je me een link geven naar de prospectus van de aannemer?

Kees K.


Hunze zei

http://www.vdm.nl/projectmatig-woningaanbod/projecten-overzicht/boterdiep-groningen/woningaanbod/

Tja zeg het maar, vraag en aanbod, ken 2 woningbezitters die hun huis verkocht hebben voor 174k en 175k, en als je daar dan bijvoorbeeld de goedkoopste zou kopen voor nog geen 130k....
Of die iets meer kosten, hou je toch wel wat over, toch?

Anoniem zei

Bedankt voor de link Hunze.

Inderdaad, bij de prijzen die je in de advertenties staan houdt je geld over bij zo'n verkoopprijs van je oude woning. Maar heb je dan niet een veel kleiner huis bij die goedkooopste? 70m2 is een flatje. Natuurlijk kan iedereen dat wenselijk vinden en ik wens je buurtgenoten veel woonplezier.

Ik blijf benieuwd naar de realisatie.

Kees K.