dinsdag 14 oktober 2014

DE VOSSENJACHT IN DE FROUKEMAHEERD


 Er werden een paar foto's ingezonden n.a.v. de gistermiddag in de Froukemaheerd gehouden Vossenjacht. Zie het blogbericht van gistermiddag. De afbeeldingen waren matig van kwaliteit, maar gelukkig stuurde Philippine van www.lijn6.com een paar scherpe exemplaren op.
Zie foto's. Boven is de vos een tovenaar, links een bakker, en rechts een bouwvakker.
Vossenjacht is een buitenspel dat veel voor groepen kinderen wordt georganiseerd. Doel van het spel is om op een bepaald terrein "vossen" te vinden, en van die vossen een stempel of ander teken te bemachtigen. Wie uiteindelijk de meeste vossen heeft weten te vinden is winnaar. Een variant die door radioamateurs wordt bedreven staat beschreven in het artikel Vossenjacht (radio).
De eenvoudigste variant is wanneer de "vossen" (verklede begeleiders) zich binnen een thema vermomd hebben. Groepjes kinderen lopen rond door dorp of over camping op zoek naar de vossen. Voor kinderen is het vaak spannend omdat ze soms twijfelen of een persoon die ze tegenkomen wel echt een vos is, of iemand die niets met het spel te maken heeft, maar er gewoon een beetje "gek" uitziet. http://nl.wikipedia.org/wiki/Vossenjacht_(spel)

Geen opmerkingen: