maandag 13 oktober 2014

MAANDAGOCHTEND (211)

Het is onvoorstelbaar hoe snel de tijd gaat. Zo loop je op je vakantieadres rond, vervolgens banjer je over Noorderzon rond, en opeens is het de eerste maandag van de herfstvakantie. Het schijnt dat na gelang je ouder wordt de tijd sneller gaat. In werkelijkheid gaat de tijd natuurlijk niet sneller, maar een vijftienjarige beleefd het allemaal heel anders dan een vijfenvijftig jarige. Het schijnt iets met de hersenen te maken te hebben.
Over hersenen gesproken, de werking ervan schijnt onder invloed van alcohol te veranderen. Minder remmingen, minder zorgen en meer lef.

Langs de wijkring staat sinds meer dan een week tenminste een reclamebord waarop een te houden bierfeest in de Drentse hoofdstad wordt aangeprezen. Zie foto boven. Om de lust op te wekken, de blogger bedoelt van het bier, maar de lezer mag het heel anders interpreteren, staat een uitnodigend kijkende rondborstige dame met twee pullen bier voor de borsten op het bord verleidelijk te kijken. Zal zoiets meer bezoekers naar het bierfestival trekken? Dat je denkt dat alle vrouwen die daarop afkomen je zo gaan lopen aankijken, de boezem naar voren gedraaid met daarvoor twee halve liters bier..., daar moet ik heen?
Is bier soms een mannelijke alcoholische drank bij uitstek? Hier, foto, worden bier en testosteron samengevoegd om klanten te trekken. Welke vrouw voelt zich geroepen om hier heen te gaan?

Gisteravond kroop een slak tegen de schuur van de blogger omhoog, zie foto links, en gisterochtend ontwaarde hij ergens in de wijk kwetsbare paddenstoeltjes in het gras.
De natuur heeft overdreven opsmuk als op bovenstaande foto is te zien niet nodig.
Niks ten nadele van bier, dat schijnt gezond te zijn. Bier is goed tegen een eventuele hartinfarct, het kan beroertes voorkomen, het goed voor de bloeddruk, het kan diabetes voorkomen, het verbetert het geheugen, het zorgt voor stevige botten en tegen stress en als klap op de vuurpijl zou het drinken van bier ook nog eens tegen kanker kunnen helpen. Lees hier op Telegraaf.nl

Laten we met bussen vol naar het bierfeest af gaan reizen. Als het sprookje van de Zwitserse Alpen en de daar aanwezige rondborstige dames met bier voor de borsten niet uitkomen, dan kunnen we ons altijd nog een stuk in de kraak zuipen. Om hiermee alle hierboven genoemde mankementen, van stress, kanker en diabetes, te kunnen ontlopen. De blogger heeft geen behoefte om aan de uitspatting mee te doen, maar het lijkt hem geweldig om op het bierfeest rond te lopen en z'n ogen uit te kijken. Hij wil eventueel op de terugtocht wel de BOB zijn. Het moet reuzegezellig worden, want Gerard Joling en Dennie Christian komen ook (...).

Waarom de borden met de aankondiging er op in Beijum staan, is de blogger een raadsel. Zal er een markt voor zijn? Er lopen toch ook leuke dames in het Café Biljart rond? En het bier is daar toch minstens zo goed te pruimen?
Een prettig week toegewenst. En bedenk dat koffie ook heel gezond schijnt te zijn.

Geen opmerkingen: