vrijdag 17 oktober 2014

VOOR HET EERST IN BEIJUM

Hij is niet alleen voor het eerst in Nederland, maar ook voor het eerst überhaupt in Groningen/Beijum. "Wat is het hier koud."
De linker rasta-mijnheer woont reeds een jaar of zestien in de wijk, in het Centraal Wonen-project in de Bentismaheerd om precies te zijn. Z'n broer kwam over uit Afrika. Koud! Afgelopen woensdag trof de blogger het tweetal in de Groene Zon van onze geachte Beijumse kruidenvrouw Saskia Nieboer. Broer (rechts) keek z'n ogen uit in het Beijumse, zoiets kennen ze niet in Afrika. Wat een toestand hier. Huizen, wc's, winkels, keukens, groene longen...De blogger wou dat hij door de ogen van de 'toerist' de wijk zou kunnen omschrijven. Ervaart hij Beijum als een Gekkenhuis? Als een paradijs? Ja, koud, maar wat dan nog?

We beleven de warmste oktober-dagen sinds mensenheugenis. Deze man (nogmaals rechts op de foto) komt uit Congo Brazzaville. Het schijnt iets anders te zijn dan 'gewoon' Congo. Wat doet het er toe, wat ziet ie er zachtmoedig en vriendelijk uit.
Zou hij een gratis kopje thee van ons aller kruidenvrouwtje hebben gekregen?

9 opmerkingen:

Anoniem zei


Mocht de nieuwkomer op zoek zijn naar een makkelijk uit te spreken Nederlandse naam, zou ie voorlopig natuurlijk Piet genoemd kunnen worden.
WELKOM PIET :-)

gr van Therèse ;-)

Anoniem zei

115 gevallen van ebola in Brazzaville Congo.... waarvan 97 overleden... (stand per vandaag.)

http://www.panapress.com/WHO-confirms-97-Ebola-deaths-in-Congo-Brazzaville--13-475184-18-lang4-index.html

Anoniem zei

Ik begrijp je angst anoniem maar niet elke buitenlander heeft enge ziektes

Anoniem zei

Ahhh geweldig, de eerste vergelijking tussen een zwarte Afrikaanse man en Zwarte Piet is al gemaakt. Wederom bewijs dat mensen de figuur als een werkelijke weergave van een zwarte persoon zien. Kortom: per direct volledig afschaffen die walgelijke stereotiepe vertoning!

Overigens: 'Afrika' is geen land. Die man komt niet uit het gehele continent. Verder: het continent is enorm rijk en divers, daar kennen ze genoeg 'huizen, wc's, winkels, keukens', enzovoorts. Het is hoog tijd dat je je beeld over het continent Afrika bijstelt.

Anoniem zei

KLM personeel dat met Afrikavluchten van doen heeft meldt zich massaal ziek. Wordt het niet eens tijd dat Groningen ook wakker wordt ?

Anoniem zei

Op Belgische luchthavens worden alle mensen uit Afrika gescreend op ebolasymptomen. Op Schiphol doet men niets. Beijum is bijzonder kwetsbaar, want iedereen die vanuit Afrika Groningen binnenkomt gaat linea recta door naar Beijum. Laten we ons vooral op de feiten baseren.

Anoniem zei

Bijna iedereen weet dat het (net als sars, vogelgriep enz) om een moedwillig door de CIA verspreid virus gaat om de wereldbevolking uit te dunnen. Het geld is op en straks is er niet voor iedereen te eten. Beijum ligt qua inkomsten voor het merendeel aan het staatsinfuus en staat dus hoog op het euthanasielijstje van de psychopathen binnen de schaduwelite.Zal men op die manier een 3-e wereldoorlog kunnen omzeilen of juist veroorzaken ?

Anoniem zei

@Anoniem, hoe heet je huisarts?

Anoniem zei

Weet @Anoniem van 23.19 dat er zojuist totaal vernieuwde oogkleppen op de markt zijn gekomen ? Een hele luxe uitvoering met speciale wegkijkaccessoires.