dinsdag 7 oktober 2014

UIT DE OUDE DOOS (218)


De foto's passen precies in het weerbeeld van vandaag. Regen en wind, kortom: herfstig. Wanneer de foto's zijn gemaakt, is de blogger niet bekend. In elk geval was het dusdanig buiig dat de lens van de camera besloeg. 
Er was een optocht met trommelaars die over Plein Oost liepen gaande. Op bovenstaande afbeelding is te zien dat de slagerij nog in het pand zat waar nu Zorggroep Noord een informatiepand beheert. En op de kleine foto's links en (vooral) rechts is de bushalte te zien die tot een jaar of zeven terug nog op Plein Oost aanwezig was.
Waarschijnlijk, maar ondergetekende weet het niet helemaal zeker, zijn de foto's gemaakt op de dag dat ooit een Vraag- en Antwoordpand aan de Claremaheerd werd geopend, een loket waar mensen uit Beijum Oost met vragen omtrent de Sociale Wijkvernieuwing naar toe konden gaan. Beijumers weten misschien nog wel dat omstreeks tien jaar geleden een interventieteam door Beijum Oost trok om eenzaamheid en misstanden boven tafel te krijgen.
Het Vraag- en Antwoordpand moest ondersteunend werken tijdens het proces van Sociale Wijkvernieuwing.

De ontwikkelingen rond Plein Oost moge bekend worden geacht, de busbaan verdween, het plein werd voor veel geld opgeknapt, maar de leegloop (middenstanders, weinig volk) is tot op de dag van vandaag onomkeerbaar gebleken.


2 opmerkingen:

Anoniem zei


zo zien we maar weer eens dat het gewone volk kan protesteren wat het wil maar er toch niet naar ze geluisterd wordt.
eind resultaat....een dood plein!!

Anoniem zei

Het opknappen van het plein was op verzoek van bewoners en met inspraak van bewoners. Er is toen juist geluisterd naar bewoners, er zijn vele overleggen geweest en maquettes, waar bewoners uit konden kiezen. Het plein, zoals het toen was, dat wilde niemand.