vrijdag 24 oktober 2014

EGELDAG BOERDERIJUM, WORTELTAART, CHAMPIGNONS, INBRAAKEerst maar het goede nieuws. Cliënten van de Zijlen hebben vanmiddag een verrukkelijke worteltaart gebakken voor aanstaande zondag. Egeldag. Zie nog eens deze aankondiging. 
Wat rook het vanmiddag lekker in de Boerderijum. Zie bovenste foto, daar kwam de geur vanaf.
Buiten liep een NDE-er (Natuur en DuurzaamheidsEducatie) met bakken champignons te zeulen. Zie rechter afbeelding. "De scholen zijn vergeten om die afgelopen week mee te nemen vanuit de Schooltuin. Ik breng ze maar naar het voorhuis om ze te bewaren." De champignons kwamen al behoorlijk vanuit de aarde omhoog.

Maar dan het vervelende nieuws. Nog steeds de NDE-er: "Er is afgelopen weekend in het voorhuis ingebroken. Er is een kozijn gemold en vandaar uit zijn ze naar binnen gegaan." Zie foto links. Worden er dingen vermist? Is er schade? "Nee, er is keurig netjes ingebroken, er is verder niks kapot en er wordt niks vermist."

Elke inbreker heeft een storing, maar het exemplaar dat in het voorhuis van de Boerderijum is binnengedrongen, heeft een extra makke. Inbreken en niks meenemen. Was het een verkenningsinbraak? Of was het dezelfde stiekemerd die een maand geleden vijftig meter verderop de kluis van het Trefpunt 3000 euro lichter maakte? Puur op geld uit en te lui om een computer mee te nemen? Je hebt inbrekers en inbrekers.

Om het blogbericht positief af te sluiten, Beijumers (Hunzenaren, Zuidwolders etc.) de Boerderijum is aanstaande zondag open. Stap op de fiets of neem de benenwagen, een bezoekje is de moeite waard.

1 opmerking:

Anoniem zei

Ach ja "voor UW veiligheid" moet tegenwoordig alles openbaar en toegankelijk gemaakt worden. Mooi toch ?