woensdag 8 oktober 2014

EEN DAGBLAD-VERSLAGGEVER HOUDT NIET VAN BEIJUM

Klik de afbeelding groter
Het Beijum-bashen vanaf de burelen van Dagblad van het Noorden behoort al minstens een jaar of tien tot het verleden. Beijumers ergerden zich tot ongeveer 2002/2003 regelmatig aan de in hun ogen tendentieuze berichtgeving over hun wijk in de krant 'die er voor het hele noorden' is (behoort te zijn). Oude tijden lijken even te herleven.
Want, waarom moest Beijum onlangs in een bericht in het Dagblad over de Tocht om de Noord nou als een rommelig erf dat je liever niet aan je gasten laat zien worden afgeschilderd? Wat stoer (of is het achterlijkheid?) om de groenste wijk van de stad Groningen verder neer te zetten als een verloren stad in ommeland, die langzaam maar onhoudbaar, als een Mayastad in de Zuid-Amerikaanse jungle, overwoekerd raakt. Schrijver Louis van Kelckhoven....

Vanuit Beijum is een beschaafde reactie gekomen op het denigrerende stukje, zie afbeelding boven. Het artikel staat in de onlangs verschenen papieren Regiokrant. De verslaggever is reeds een Beijumboek aangeboden om zich toch vooral eens te verdiepen in de ontstaansgeschiedenis van en verdere ontwikkelingen in een van de mooiste wijken van de stad Groningen. Zou hij het aandurven om het boek aan te nemen? De tijd zal het leren.

7 opmerkingen:

Anoniem zei

het Dagblad van het Noorden zakt steeds meer weg, ik lees alleen nog maar de zaterdagkrant, wat een belabberde artikelen staan er toch in. Deze mijnheer van Kelckhoven is geen goede journalist, hij wil scoren een goede journalist zou deze frivole domme diskwalificaties over de wijk niet nodig hebben. Ik heb even op de naam Kelckhoven gegoogled en wat blijkt? Het is een vogelaar, zegt genoeg, iemand die met z'n hoofd in de lucht zit te staren.

Atsje zei

Nou ja zeg, wat een ontzettend 'objectieve' journalist is die Louis. Ik denk niet dat hij op de uitnodiging ingaat, hou ons op de hoogte! Je kunt vinden van Beijum wat je wilt, maar het is ook Groningen. En zoals we allemaal weten, er gaat niets boven .... en dus ook niet boven Beijum! :-)

Anoniem zei


ppfftt. het getuigd al bijna van lef om te durven schrijven wat deze zg journalist schreef.

ik sluit me voor 100% bij oa mevr. van Leeuwen aan!

Anoniem zei

Als je ogen en oren open hebt , valt er overal ter wereld veel fantastisch te zien .
In Beijum dus ook !
Het leven is een groot sprookjes boek , en Beijum is mijn plek !

Anoniem zei

Ik vraag me niet alleen af hoe het kan dat dit sulletje zoiets schrijft, maar hoe dit door een eindredactie komt. Of houden ze bij Dagblad vh Noorden ook niet van abonnees die in Beijum wonen? Dom dom

Anoniem zei


ach anoniem 13.08 uur.
van de andere kant...laat het maar zo, dan blijven de sulletjes allemaal weg uit Beijum.
komen alleen diegenen er wonen, die Beijum écht weten te waarderen, toch? :-)

Therèse :-)

Anoniem zei

Juist ja... sinds een aantal jaar (geen idee 5 a 6 jaar?) dat de woningbouwcorporaties niet meer selectief selecteren zie je de wijk achteruit gaan. Heeft officieel nooit gemogen natuurlijk dat selectief selecteren maar het werd zekers gedaan (het mixen van Nederlanders en de groep die slecht tot geen Nederlands spreken). Vanaf 2002/2003 zag ik dan ook een verbetering in Beijum Oost qua leefkwaliteit (het is nooit top geweest maar hee in vergelijking met de lage huur neem je dat op de koop toe). Sinds 2009/2010 is dat weer hard achteruit gegaan.