vrijdag 24 oktober 2014

KOMEND WEEKEND BEGINT DE WINTERTIJD

We kunnen zondag een uur langer op bed blijven liggen. Of toch vroeg opstaan en een extra uur van de dag genieten. De wintertijd van het seizoen 2014/2015 staat voor de deur. Om misverstanden te voorkomen, de klok gaat in de nacht van zaterdag op zondag een uur terug.

Er bestaat een ezelsbruggetje voor, in het Voorjaar gaat de klok een uur Vooruit. En vanzelfsprekend gaat ie dan in het najaar weer een uur terug.

Is het de lezer bekend dat de data voor het ingaan en eindigen van de zomertijd reeds tot het jaar 2028 vast staan? Zie Kalender 365.nl

Niet iedereen is even blij met het uur verschil. Ondergetekende werkt in de zorg, en als je in de nacht van zaterdag op zondag nachtdienst hebt, ben je de pineut, het uur dat langer gewerkt moet worden wordt niet extra uitbetaald. De blogger moet komende zondag om half acht 's ochtends aantreden op z'n reguliere werkzaamheden. Dat is wel weer lekker, want een uur langer slapen.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Maar als de zomertijd begint en je hebt dan nachtdienst heb je dus een uur voordeel qua uitbetaling.

Anoniem zei

Dit klopt vermoedelijk niet, want terwijl de blogger zich uitslooft voor zijn werkgeven, rooft de bank zijn rekening voor een deel leeg door vage kosten voor onduidelijke digitale diensten in rekening te brengen, een dag te wachten met het bijschrijven van ontvangsten en betalingen een dag terug te valuteren. Misschien zou de blogger zich toch wat meer bewust dienen te zijn van het aloude spreekwoord"Wie niet steelt of erft, moet werken tot hij sterft".

Anoniem zei

Ach en dan zo'n zakcentje van de supermarkt erbij voor gewenste opinievorming in de wijk, trekt alles ook wel weer recht.