zaterdag 4 oktober 2014

LEUK, POLITIEAGENTJE SPELEN IN HET ECHT


 
Het is een doodernstig vak, dat van politieagent. Maar het spreekt tot de verbeelding bij kinderen. De blogger mocht vroeger als pakweg tienjarige graag politieagentje spelen. Leuk, boefjes opsporen, ze aanhouden en in de bak zetten. We speelden het spel vroeger urenlang achtereen, met een heus politieautootje, handboeien in de aanslag, een pet op, een barse stem: Halt, politie. Je was belangrijk als agentje. Je had status. Het was de tijd van Bromsnor, de veldwachter die Swiebertje steeds achterna zat. 
Het leuke van écht agentje spelen, aldus de blogger. moet toch wel zijn dat je dingen mag doen die niet mogen...., om overtreders te pakken die iets doen wat niet mag. Ondergetekende ziet regelmatig een politieauto met een snelheid van meer dan 100 km/uur over de oostelijke ringweg rijden. Soms ook wel door rood. Het zal z'n reden hebben. De wet moet gehandhaafd worden, niet waar?

Ondergetekende vraagt zich wel eens af of de tegenwoordige politieagenten vroeger als kind misschien al dromen hadden om in een politieautootje rond te rijden. En zo ja, deden ze dat het liefst met zwaailicht aan? Een glimmend politiepak om het lijf, en een pet op het hoofd? Was het prettig om het goede (agent zijn) te vertegenwoordigen, om het slechte (de boefjes) de les te lezen?
Zie de drie foto's. De blogger zag onlangs een verdekt opgestelde politieauto bij de tandarts aan de Stoepemaheerd staan (foto linksonder). Wat waren ze aan het doen? Waren ze een hennepplantage op het spoor? Keken ze uit naar bromnozems op opgevoerde scooters?

De rechter foto is 100 meter verderop gemaakt. Leuk, politieagentje spelen in Beijum, maar bloggertje spelen is minstens zo mooi en spannend. Als blogger mag je op boefjes én op agentjes azen.
Kijk nou toch eens, bovenste foto en vijf minuten verder. Daar reden de agentjes in hun autootje zomaar over het fietspad dat we hier Beijumerweg noemen. Was het een kindervoorstelling, of reden ze er echt?

Leuk hè om daar met de auto te rijden terwijl het niet mag. Zijn de boefjes opgepakt?

Update 12:59 uur; soms haalt de wekelijkheid de fantasie in. De blogger reed een half uurtje geleden de Barma in en was getuige van het feit dat een jongetje in de handboeien werd geslagen. Zie foto beneden. Jong geleerd is oud gedaan. Het beste is dat dit alleen opgaat voor het jongetje rechts op de foto.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

De politie opereert altijd zo stiekem en geheimzinnig mogelijk. Ze willen ook nooit op de foto. Ik denk dat ze iets te verbergen hebben. Raar hè dat zoiets allemaal voor UW veiligheid schijnt te zijn....:-) :-)

Anoniem zei


poeh hee. die dingen zien er heel echt uit.
hopelijk zijn het toch speelgoed boeien?

Therèse

Anoniem zei

Vermoedelijk Therèse zijn die bij pappie en mammie even uit het nachtkastje geleend..... :-) :-)

Anoniem zei


haha 20.18 uur.

wie zal het zeggen....