vrijdag 3 oktober 2014

SOCIAAL VUILNIS IN BEIJUM (10)


De laatste weken spotte ondergetekende geen grote zitbanken of koelkasten in de straten van Beijum. We veel klein spul, en met een beetje goede wil kun je daar weer wat liefs en sociaals in ontdekken. Zie de foto's de vuilniscontainers in de wijk worden meer en meer uitverkoren om er wat leuks bij te zetten. Kijk toch eens naar de bovenste afbeelding. Is het stamppot-seizoen weer in aantocht? Speciaal voor het grote gezin, een pan waar anderhalf zak geschilde aardappels in kan, zuurkool, hutspot of andijvie er boven op, de laatste tien minuten een (of twee) rookworst(en) mee laten koken. Klaar, eet smakelijk. Een mooie witte kleur, neemt u maar mee.
En kijk toch eens links, zeer attent tijdens droge weersomstandigheden bij de container gezet. Een stofzuiger, waarschijnlijk met een inrolbaar snoer. Het was helemaal aardig geweest als er een afgesloten plastiek zak met extra stofzuigerzakken bij was gelegd. Is een aandachtspuntje voor de volgende gift, anonieme weldoener!
Zie rechts, een plastiek flacon met wasmiddel erin gooi je niet halfleeg in de glascontainer, die zet je neer voor iemand die het spul nog kan gebruiken. Wat woont er toch aardig en sociaal volk in Beijum.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Sociaal vuilnis? Gedumpte rotzooi!

Anoniem zei


ik denk dat de blogger het met een licht cynisch toontje schreef, anoniem ;-).

Therèse

Anoniem zei

Die witte pan is nog geld waard! (als ie van emaille is)