donderdag 30 oktober 2014

ONDERTUSSEN LANGS HET ZADELPAD...Schrijven kun je niet uren achter elkaar doen. Dus even eruit, frisse neus bij het Zadelpad. En terug over een zandweggetje.

Verscholen in bladeren en opschietende plantjes ligt daar een vuurverzinkte paal met aan het eind het  blauwe bord dat aangeeft dat je je hond er mag laten rondhollen.
Het bord is enigszins om de paal heen verbogen.
Zo’n ding uit de grond trekken, da’s toch een flinke krachtsinspanning. Dus misschien was de dader wel woedend tot op het kookpunt. Of het is groepswerk want in een groep ben je altijd sterker.

Toch maar even 3678910 gebeld.
De mensen die daar de telefoon bedienen zouden eigenlijk eerst stage moeten lopen als taxichauffeur.
Dat zou heel wat uitlegwerk schelen.
Het Zadelpad loopt strak langs het Boterdiep, leg ik uit, en aan de andere kant van het pad loopt een sloot (want de bajes is zo groot).
Langs die sloot loopt aan de andere oever ook weer een pad, een smal zandpad dit keer.
Die buigt bij een kornoelje haaks van de sloot af, glooit dan naar boven en daar ligt ie dan. En ja hoor, als ze bij me langskomen wil ik ze er best naartoe brengen.

Foto + tekst: Willem Pauwelussen

4 opmerkingen:

Anoniem zei


je had hem naar mij kunnen brengen.
binnen no time waren dit soort bordjes verdwenen.
had er tenminste weer 1 gestaan.
hoe lang?...ach, was dat geen chinees ;-)??

Anoniem zei

Bewoners die bij een uitrenplek voor dieren wonen, hebben vaak goed georganiseerde vandalenpelotons om alles wat met hondvriendelijkheid te maken heeft, z.s.m. te verwoesten.

Anoniem zei

I love beijum

Ria zei

Dit zijn oude borden. Tegenwoordig zijn er houten paaltjes met een plaatje erop. Deze nieuwe paaltjes geven soms nog andere losloopgebieden dan de oude palen.

Dit bord kan gewoon verwijderd worden. Als het goed is staan de houten paaltjes er wel in de buurt.