zaterdag 11 oktober 2014

HET INNERSDIJKGEBIED WERD AFGELOPEN WEEK GEMAAID...


Het is op bovenstaande foto bijna niet te zien, maar afgelopen week waren twee heren van de een of andere bedrijf bezig om het braakliggende Innersdijk-terrein te kortwieken.
De blogger had geen tijd om ze te vragen waarom ze dat deden. Ja, natuurlijk, daar had het bedrijf waarvoor ze werken opdracht voor gekregen, maar wat zou de reden hiervoor zijn? Het terrein lag er het afgelopen half jaar enorm wild en overwoekerd bij. Maar, en meningen kunnen daarover natuurlijk verschillen, dat had ook zo z'n charme. De blogger struint wel eens over het terrein en hij vindt het prachtig. Wat een rimboe.

Het speculeren over of Innersdijk al of niet zal terugkeren naar Beijum blijft ondertussen doorgaan. Vanuit het verpleeghuis wordt keer op keer op keer benadrukt dat nieuwbouw zeker is.

Maar de blogger moet het nog zien. Waarom het steeds benadrukken? Overal in het land worden verpleeghuizen gesloten, en dan gaan we hier in Beijum een nieuw exemplaar bouwen? Innersdijk komt terug, maar dan in afgeslankte vorm, aldus de laatste berichten. Eerst zien, dan geloven.

Bepaalde gedeeltes van Beijum worden uit bezuinigingsoverwegingen niet gemaaid. Verruiging heet dat dan.

Maar op de een of andere manier moest het ruige Innersdijk-gebied afgelopen week naar de kapper.

3 opmerkingen:

Kees Huizenga zei

Zie verder dit bericht van 10 oktober 2014:

http://www.oogtv.nl/2014/10/bewoners-maartenshof-maken-zich-zorgen-over-zorg/

Maartenshof is onderdeel van de Zorggroep Groningen. Evenals Innersdijk.En:

http://www.rtvnoord.nl/artikel/artikel.asp?p=130862

Citaat:

“Zorggroep Groningen moet inkrimpen

Geplaatst: 22:02 uur, woensdag 26 februari 2014


Zorggroep Groningen krimpt fors in om zo het hoofd te kunnen bieden aan nieuw rijksbeleid.


Kleinere nieuwbouw Innersdijk

De nieuwbouw van verpleeghuis Innersdijk in de Stad-Groninger wijk Beijum wordt een stuk kleiner dan gepland. Er komen 133 bedden in plaats van de geplande 173; het deel met huurwoningen en een ruimte voor dagactiviteiten komt er helemaal niet. Verder verdwijnen alle verzorgingshuisplekken uit de locatie Maartenshof in de stad. De indeling van de drie overige locaties, Bloemhof in Ten Boer, A.G. Wildervanck in Veendam en Westerhave in Wildervank, gaat ook op de schop.


Langer thuis wonen

Zorggroep Groningen heeft dit besloten vanwege het beleid van de rijksoverheid, dat ouderen moet stimuleren om langer thuis te blijven wonen. Ouderen die nog enigszins zelfstandig zijn, krijgen geen indicatie meer voor een verzorgingshuis. Zorggroep Groningen schrijft in een nieuwsbrief aan alle medewerkers dat ze daarom ‘genoodzaakt zijn onze organisatie anders te gaan inrichten en ons dienstenaanbod hierop aan te passen’. In de ruimte, die vrijkomt in Maartenshof, vestigt Zorggroep Groningen een expertisecentrum voor de ziekte Parkinson. Dit Punt voor Parkinson wordt samen met het UMCG en het Martini Ziekenhuis gerealiseerd.


Personele gevolgen

Door het overheidsbeleid verliest Zorggroep Groningen de komende vier jaar 130 plaatsen voor ouderen. De instelling schrijft dat de te nemen maatregelen niet zonder gevolgen zullen blijven voor het personeel, maar meer duidelijkheid kan de instelling nog niet geven. Volgende week zijn er bijeenkomsten voor alle medewerkers. Woensdagavond was de directie van Zorggroep Groningen niet bereikbaar voor commentaar.”

Einde citaat.


Deze tekst op

http://www.zorggroepgroningen.nl/innersdijk

lijkt mij daarom (ten dele?) onjuist en dus niet meer actueel:

“In het nieuwe centrum komen ruimtes voor dagbehandeling, algemene medische voorzieningen, een brasserie, individuele appartementen, groepswoningen en hotelvoorzieningen.” Einde citaat.

Anoniem zei


hoe zit het met de zg service flats hier in de stad?
blijven deze in hun oorsprong wel bestaan?
mijn moeder woonde in 1 in Lewenborg.
men kon/kan daar wonen vanaf 50+ zover ik weet?

Therèse

Henk Kamminga zei

Helaas vrerdwijnt de helft van alle verzorgingshuizen in Nederland. Hoe de Zorggroep Groningen erbij komt dat er in Beijum-Oost weer een verzorgingshuis wordt gebouwd, is me echt een raadsel. Er komen namelijk geen nieuwe instellingen meer bij. Dat is bij meerheid door het kabinet beslist. De mininster moet zich daaraan houden. Hoe die berichten over een nieuwe instelling op die plek steeds verschijnen, begrijp ik echter niet. Kees Huizinga laat dat bewuste artikel hier zien. Is de Zorggroep verkeerd ingelicht, of is het bedoeld als 'zoethoudertje'?