zaterdag 25 oktober 2014

ZE LAGEN OVERDAG IN HET VELD


Het tafereeltje deed in de verte wat denken aan een kerstkribbe. Jozef, Maria, de wijzen uit het oosten en het kindeke Jezus ontbraken er alleen maar aan.
'Ze lagen bij nacht in het veld' zou je kunnen vervangen door 'ze lagen overdag in het veld in het Groene Hart van Beijum.' Maar goed. De vijf schapen die op de foto zijn te zien lagen aan paar dagen geleden lekker te luieren in het weilandje tegenover de Boerderijum. Dat allemaal onder het toeziend oog van een kraai of een ander soort zwarte vogel. Het leek net alsof het rechter schaap de leider van de groep was, en alsof die z'n oor (oren) te luister legde richting de kraai en naar wat die te vertellen had. Zou het? Er wordt wel eens gezegd dat dieren onderling kunnen communiceren. Het zou in dat geval de moeite waard zijn om te achterhalen wat er tussen de kraai en het rechter schaap is besproken.

Direct na het fotograferen vloog de vogel weg.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Ze zeiden vast :" Daar heb je hem weer , wat leuk " !!!

Anoniem zei

Nee hoor, ik was net in de buurt en hoorde de kraai op de valreep duidelijk tegen het schaap zeggen dat ie toch vooral zijn jasje moest wassen met het wolwasmiddel Formil van de Lidl, omdat die als beste en voordeligste uit consumententests komt.

Anoniem zei

'Dieren die onderling zouden kunnen communiceren'. Doet me denken aan mijn gevoel van wanhoop bij het aanhoren van politici.

En zou de kraai, eenmaal door de Formil gehaald, een duif blijken?

Kees K.

Anoniem zei

Bijna alle politici hebben inderdaad vuile handen. Daar helpt geen Jif of Biotex tegen. Vaak zit de onreinheid zelfs nog dieper en zijn ze van binnen totaal verrot. Nou ja, dat is natuurlijk ook de reden dat ze zich op die positie bevinden. Neem nu Samson. Verkoopt z'n eigen gehandicapte dochter in de reclamestrijd om zijn goedkeuring aan de voorzieningenafbraak van mensen met een beperking te rechtvaardigen. Ja Kees, je wanhoop wordt begrepen.