donderdag 23 oktober 2014

EVEN BOODSCHAPPEN DOEN IN DUITSLAND

Altijd leuk om even Duitsland in te rijden om boodschappen te gaan doen. Voor de kruideniers onder ons, het is ook nog eens lonend. Het scheelt zo dertig cent de liter als je over de grens gaat tanken. En, wat is een fles drank er goedkoop!
De blogger krijgt altijd een minivakantie-gevoel als hij door de Emstunnel rijdt. Zie foto boven. De bergen ontbreken er eigenlijk aan, en ook jammer dat de zee niet dichtbij is.
Wat ligt Duitsland eigenlijk dicht bij Beijum, naar Assen rijden klinkt heel normaal, terwijl de grens over rijden niet verder weg is.
Kort voor de val van de muur woonde de blogger anderhalf jaar in West Berlin. Het was een prachtige tijd, wat een stad, wat een geschiedenis, wat een gebouwen, wat een cultuur en wat een leuke mensen. Over mensen gesproken, ondergetekende heeft sterk het gevoel dat de anti-Duitse sentimenten aan het wegebben zijn. Zelfs de prestaties van de Mannschaft worden tegenwoordig in Holland gewaardeerd en gerespecteerd.

Vorige week reed de blogger naar een groot winkelcentrum in Leer. Grappig om zelfs daar Beijumers tegen te komen. Een vreemd idee om de grens over te gaan, de tunnel door te rijden, de windmolens voorbij, om vervolgens in een Duits winkelcentrum opeens je naam te horen. 'Hé Beijumnieuws, jij ook hier?' Over Beijum gesproken, zie foto links, ze hebben er ook een Ambiënte.

Er mag dan op het Nederlandse drugsgebruik worden gemopperd door onze oosterburen, een veertienjarige kan in Duitsland zomaar bier en sterke drank aanschaffen. Zie foto rechts. Niks geen identiteitsbewijs. De blogger wil de Groningse jeugd niet op ideeën brengen, maar naast goedkoop tanken kun je bij de buren ook nog eens goedkoop alcohol inslaan. En over twee maanden vuurwerk.
De Beijumse die de blogger ontmoette vertelde enthousiast dat het ook loont om kattenvoer en wasmiddel over de grens aan te schaffen.

Allemaal goed en wel, maar zoals het klokje thuis tikt....Nederland is een prachtland om in te wonen. Wat te zeggen van Groningen, wat een stad.
Het werd al weer schemerig toen ondergetekende met een volle tank terug reed. Zie foto beneden, de windmolens tussen Leer en Bunde zijn misschien wel mooi van lelijkheid. De kofferbak lag lekker vol met leuke en lekkere dingen aus Deutschland.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Dit zijn precies de redenen waarom wij ook nooit meer naar de Albert Heijn gaan, maar liever winkelen in Duitsland of gewoon bij een betaalbare en uitstekende super zoals de Lidl.

Anoniem zei

En chocolade, Emmentaler kaas, bakmeel voor brood, jammie jammie . groente is ook veel goedkoper, maar helaas niet houdbaar..ik ben fan van de lidl en de edeka in leer

Anoniem zei


...en geef de volgende keer aub een gil, als jullie weer naar duitsland gaan om boodschappen te kopen.
ga ik óf mee óf ik geef een kort briefje mee.
OKAY??

Therèse :-)