donderdag 9 oktober 2014

HONDEN IN BEIJUM (43)"Ze is negen jaar oud en ze heeft last van artrose, haar hele achterstuk is verlamd. Ik heb een hondenrolstoel voor haar op de kop kunnen tikken. Nieuwprijs 750 euro, maar ik kon een 2e hands-exemplaar voor 450 euro krijgen. Nu rent ze weer als nooit tevoren."

De liefde van de eigenaar voor de Duitse herder rechts op bovenstaande foto lijkt geen grenzen te kennen. Het gezelschap liep afgelopen zondag door een der oostelijke heerden van de wijk. Aan niets was te zien dat de herder een beperking had. Je moest goed kijken om te zien dat de achterpoten samengebonden in een riem hingen. "Ze is vanaf haar hele achterkant verlamd, maar nu kan ze weer op haar voorste poten achter van alles aan rennen."
Je wil ze de kost niet geven die hun hond laten inslapen om kostenbesparing te voorkomen. Zo niet deze eigenaar die niet in beeld wilde.

Ten tijde van paardenbeulen en ander weerzinwekkende dierenmishandeling in Nederland is dit mooi nieuws. Een Beijumer die een hondenrolstoel voor 450 euro aanschaft om z'n hond een aangenaam leven te kunnen bezorgen. "Ze is nog maar 9 jaar en zie haar eens genieten. Het gaat goed omdat ze ook dagelijks medicatie krijgt. De kleine Chiwawa logeert tijdelijk  bij ons, ze hebben het goed samen."
 Artrose kan veel ongemak voor uw hond betekenen. Toch is de tijd dat we honden regelmatig moesten laten inslapen gelukkig al lang voorbij. Met de huidige middelen kunnen we dieren met artrose in verreweg de meeste gevallen een uitstekende kwaliteit van leven bieden. Lees hier.

14 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat geweldig dat er zo goed voor deze dieren gezorgd wordt !
Kijk ook eens naar een filmpje op You Tube :" Deze zwerfhond wordt gered van een vuilnisbelt "

Anoniem zei

Het moet hier vast en zeker gaan om een hondenbaas of -bazin met het hart op de juiste plaats om zoveel eerbied voor het dier te hebben dat er zulke bedragen worden gespendeerd voor het welzijn van de hond in kwestie. Petje af hoor; mijn dag is weer goed !!

Simone zei

Ik heb al eerder gereageerd op een zelfde bericht. Natuurlijk, erg veel liefde voor het dier, maar ook zoveel liefde dat de Duitse herder met een pennenband om over straat moet?

Anoniem zei

Misschien moesten we Simone een anti-blafband omdoen. Ze heeft geen verstand van dieren blijkt overduidelijk. Het gaat hier hoogstwaarschijnlijk om een vrolijke, speelse en van nature onstuimige herder die door zijn handicap voor z'n eigen bestwil in bedwang moet worden gehouden.

Anoniem zei


beste Simone, er zit wat in, wat er in het bericht onder jouw reactie gezegd wordt.
ik verafschuw dit soort banden maar in het geval van deze hond, misschien toch niet helemaal overbodig?
Eigenaar...je leest dit hele artikel vast...mogen we je mening hierover, aub?

Therèse

Simone zei

Ik zit dagelijks tussen 7 duitse herder teven en heb op dit moment een vrolijke, drukke en onstuimige 10maand oude teef in huis. Ik noem het vooral opvoeding, vind het toch normaal dat een hond fatsoenlijk aan de lijn kan lopen. Anoniem heeft duidelijk ontzettend veel verstand van dieren, dat zon hond alleen met een pennenband in bedwang te houden zou zijn.

Anoniem zei

Waarschijnlijk is niet iedereen zo'n dominant teefje als Simone, dus zal men zich moeten behelpen met hulpmiddelen bij het in het gareel houden van de hond.

Johan Fehrmann zei

Bovenstaande reactie is doorgelaten, maar is op of over het randje. Graag stoppen met dit onzinnig op de persoon spelen, Simone heeft recht op haar mening.

IJda zei

Inderdaad, ook ik vind dit op het randje. Deze Duitse herdereigenaar heeft duidelijk veel voor zijn of haar hond over. Bewonderenswaardig. Waar ik mijn vraagtekens wel bij wil zetten in wiens belang dit gebeurt. Ik hou ontzettend van mijn huisdieren en mis ze ontzettend wanneer ik afscheid van ze moet nemen. Maar het zijn geen denkende mensen, behandelingen - hoe goed gemeend - worden door de mensen opgelegd.
Een mooie discussie, maar asjeblieft mensen, met repect voor ieders mening.

Sabine zei

En, je hoeft absoluut geen dominant teefje te zijn om je hond in het gereel te houden hoor.

Als je naar een hondencursus gaat en lessen die ze je daar leren toepast kun je je hond (in de regel) gewoon in het gareel houden zonder een dominant teefje te zijn.

Grappig ook, dat mensen uit twee regels kunnen opmaken of iemand verstand heeft van dieren.

Is er op deze blog niet juist de mogelijkheid om reacties te plaatsen om onder andere op een respectvolle manier met elkaar een discussie te kunnen voeren? Met zulke opmerkingen druk je snel een discussie de kop in, jammer want uit een goede discussie kunnen soms mooie dingen/ideeën ontstaan.

Anoniem zei


sluit me bij Johan zijn reactie aan.

ja ijda, dat is ook wat ik dan denk.
in hoeverre zou deze hond het ermee eens zijn, of misschien juist helemaal niet.
we zullen het nooit weten, aangezien het een hond is en geen mens.

ík persoonlijk zou besloten hebben, het dier op humane wijze in te laten slapen.
zoals ik dit tot dusver altijd heb gedaan met al mijn huisdieren.

Therèse

Anoniem zei

Onze hond inderdaad een dominante dame. De pennenband die ze om heeft, is haar niet om in gareel te houden. Ze reageert er trouwens toch niet op.

Ondanks haar beperkingen heeft ze heel veel plezier in het leven.Anoniem zei

We hebben een hart voor onze huisdieren en zo hebben wij voor onze herder deze rolstoel gekocht. Zodat ze er nog van kan genieten en ze geniet hier nog volop. En als ze los mag lopen in Beijumer bos geniet ze helemaal. Ik vind het nog niet nodig om haar in te slapen omdat ze Artrose heeft, ze heeft geen pijn want, ze krijg haar medicatie en speciale voer. Maar mocht het niet meer kunnen dan is het een andere vraag. En wat ieder ander zegt dat boeit me niet ik hou van mijn dieren en hebt er graag voor over wou dat er meer mensen zo over denken. Kijk maar hoe vaak dieren aan hun lot worden over gelaten dat vind ik pas erg dat mensen dat doen en geen liefde voor hun dier hebben.

IJda zei

Ik wilde dat er inderdaad meer mensen zoals jullie waren Anoniem die met zoveel verantwoordelijkheid met hun huisdier omgingen. Niet alleen in goede maar ook in slechte tijden, nogmaals super! Misschien wanneer je de pennenband afdoet denken anderen er al anders over. Je geeft immers aan dat het haar niets doet en ze er niet op reageert.