zondag 12 oktober 2014

ZEVEN JAAR BEIJUMNIEUWS


lijn6.com-20141009beijumnieuws7jaar2 door lijn6
Zo'n beetje exact op dit tijdstip zag zeven jaar geleden de wijkwebsite waar u nu naar kijkt het levenslicht. Het verhaal is hier uitgebreid behandeld. Geen denken aan dat een verslaggever/blogger aan de leidraad van een paar op macht beluste mensen gaat lopen, en gaat opschrijven wat hen 'goed' dunkt.
De website Lijn6.com ging drie jaar later om dezelfde reden online. Hoe haal je het in je hoofd om creatieve mensen/schrijvers de wil op te leggen, om ze vervolgens denken te kunnen gebruiken voor de eigen machtsagenda?
Het medium waaruit Beijumnieuws en Lijn6 zijn ontsproten, ooit een echte wijkkrant, gaat jammerlijk kopje onder. Iets waar je op kon wachten. Want, en och, wat vreemd, er dienden zich geen nieuwe schrijvers en redacteuren aan die zich voor het 'bestuurlijke' karretje lieten spannen. Terzijde, de werkgroep Groen en Grijs van de club manifesteert zich concreet, zonder hoogvliegerij en écht dienend t.o.v. de wijk. Waarvan akte. Geen woorden maar daden.

Waar de krant kopje onder gaat, daar floreren genoemde wijkwebsites. De tragiek en de teloorgang van de Beijumer bewonersclub kan niet treffender geïllustreerd worden. Beijumers zijn niet gek, die wensen zich niet te verbinden aan een clubje mensen dat onterecht denkt namens de wijk te orakelen.

Genoeg daarover. Het is een prachtige zonnige zondag in oktober 2014. Als het goed is gaat Beijum op nieuwsgebied een stralende toekomst tegemoet.

Philippine Koopman van Lijn6 ondervroeg de blogger afgelopen donderdag in het smaakvolle Grand Café in het Trefpunt naar z'n drive, inspiratie en blogverslaving. Een keer per jaar met z'n kop op de eigen blog is meer dan voldoende. Bekijk de video. En bedankt voor de felicitatie-mails, via Facebook, etc. Genoeg zo, veel plezier verder met Beijumnieuws.

6 opmerkingen:

Bert zei

Gefeliciteerd namens wibenaheerd-online.nl

Studio98 zei

Gefeliciteerd met de 7 jaren op naar de 14 zou ik zeggen!

Anoniem zei

Gefeliciteerd man!

familie de jonge zei

Vooral doorgaan!

Anoniem zei


heel erg van harte, Johan :-).

gr, Therèse

Kees Huizenga zei

Dag Johan,

Ik heb je al per e-mail van harte gefeliciteerd met zeven jaren Beijumnieuws en Beijumpromotie. Geheel vrijwillig, frank en vrij, oerdegelijk, onafhankelijk, veenkoloniaal Zuidoost-Gronings, met gevoel voor detail, humoristisch, kritisch en "klouk".

Beijumnieuws bindt de wijk aan elkaar. Jij bent hierin een grote schakel. Een wijkbemiddelaar. "Rijdend nieuws!" Of soms lopend op Groninger klompen.


Je krijgt ook aandacht van de Kamer van Koophandel. Zo belangrijk is Beijumnieuws!

Zie deze tweet:

"Kamer van Koophandel ‏@KvK_NL Oct 13

@Beijumnieuws 7 jaar. Gefeliciteerd, iets om trots op te zijn! Op naar de volgende mijlpaal. ^NB"