zaterdag 18 oktober 2014

EENDJES VOEREN OP EEN ZOMERDAG IN OKTOBER

Het broedhok in de vijver van de Holmsterheerd zal nog nooit zo'n hoge binnentemperatuur hebben gehad in een oktobermaand als vandaag het geval is geweest.
Alle eendjes zwommen vanmiddag omstreeks 15 uur in het water ten tijde dat de foto werd genomen. 
Zou een hok voor eenden ook te warm kunnen zijn? Het schijnt bijvoorbeeld niet goed te zijn om een konijn overdag in de woon kamer te laten dartelen, om hem vervolgens 's avonds weer in z'n koude hok achter in de tuin te zetten.
Brood voeren aan eenden schijnt ook niet altijd goed te zijn, het zou het overlevingsinstinct kunnen verzwakken als ze regelmatig verwend worden met wat lekkers. Maar goed, de twee lieve meisjes op de foto gooiden stukjes brood in de vijver en de poes, zie rechts op de bank, zag het helemaal zitten dat een der eenden aan land zou komen.
Het wordt ten tijde van het schrijven van dit bericht donker buiten, 18.46 uur. De blogger heeft geen idee of de eenden 's nachts in het hok gaan slapen. Zo ja, dan is het ook een slaaphuis. Natuurkunde en biologie waren vroeger niet de beste vakken die ondergetekende op school kreeg. Hij snapt dan ook niet waarom een broedhok voor eenden half oktober in een vijver moet staan. Eenden en vogels broeden toch in april en mei?

Maar goed, het was een prachtige dag. De meeste mensen vermaakten zich prima. En de eenden en poes in en rond de Holmsterheerd-vijver ook.

Geen opmerkingen: