donderdag 16 oktober 2014

KUNSTENAARS BIVAKKEREN TEVREDEN IN VOORMALIG PC-PANDRuim een jaar geleden sloot de in Beijum gewaardeerde computerzaak van Fred op Winkelplein West. Zie de goede man nog eens hier. Hoe zag het pand er er mei vorig jaar ook nog maar eens uit? Zie hier. Om het winkelpand levendig te houden, werd het de laatste maanden in bruikleen gegeven aan kunstenaars in Beijum die hun voormalige Pand49 vaarwel moesten zeggen.
Voor mensen buiten Beijum is dit een ingewikkeld blogbericht. Ruim een jaar geleden vond voor dit gebouw een plofkraak plaats. Een half jaar later zag het er zo uit.
Om to the point en naar het hier en nu te gaan, het ruim een jaar leegstaande pand naast de Lidl kan elk moment overgaan naar Pizzeria Domino.

De foto's zijn gistermiddag gemaakt. Bovenste afbeelding: twee aanwezige kunstenaressen drinken thee/koffie en genieten van het uitzicht op het winkelplein. Links, klik groter, zicht op de 'winkelruimte.' Foto rechts, hier zat ooit een geldautomaat (eindigend in de genoemde plofkraak).

Foto onder, het tijdelijke verblijf in het pand inspireert de kunstenaars (essen) tot het maken van deze kunstwerken.3 opmerkingen:

Anoniem zei

Wie betaald de energie rekening?

Anoniem zei


is wel een heel breed begrip, kunstenaars.
mag natuurlijk wel maar er zitten er toch ook een paar wannabees tussen.
van wie is dat doek links?
is dat een omgevallen paardenhoofd?
zou leuk zijn een antwoord te krijgen op deze vraag.

Therèse

Anoniem zei


volgens mij houden de kunstenaars allen een slag om de arm.
liever niet reageren dan per ongeluk verkeerd reageren....
want natuurlijk heeft men het artikel zowel als ook de reactie's gelezen!