donderdag 16 oktober 2014

SOCIAAL VUILNIS IN BEIJUM (11)

Op bovenstaande foto lopen de begrippen sociaal en a-sociaal behoorlijk door elkaar heen. Leuk dat er een televisie staat, een fietstas en een of andere opbergbak (uiterst links), maar voor de rest zien we alleen maar troep liggen. Foto is afgelopen weekend gemaakt.
Op de middelste afgesloten container staat duidelijk vermeld dat het niet is toegestaan om vuilnis bij de containers te zetten. Maar mogen we dat zelf even bepalen?

De linker afbeelding ziet er al weer wat vriendelijker en socialer uit, al is het jammer dat er twee vuilniszakken bijliggen. Wat een leuk rieten stoeltje. Of is het een krukje? En, de donkere dagen komen er meer en meer aan, daarnaast ligt een lamp met allemaal lichtjes. Neemt u maar mee, gratis en voor niks.

De rechter foto dan, wat een leuk stoeltje. Iets voor op een kinderkamer? Hij ziet er niet zo groot uit, een volwassene zou er zomaar door kunnen zakken. En kijk toch eens, wat een sfeervol plantje staat erbij. Op de stoel liggen ook nog een paar attributen die goed bruikbaar zijn, klik groter.

Het zou mooi zijn als de gulle gevers zouden willen anticiperen op de komende feestdagen. Leg vanaf half november dingen bij de containers die als sinterklaascadeautjes gebruikt kunnen worden. Is Sinterklaas (met Zwarte Piet) weer naar Spanje vertrokken, leg er dan kerstspullen neer. Lichtjes, een kribbe, beeldjes, versieringen, opgezette kerstmannetjes, etc. Help elkaar, ook in donkere en dure maanden.

Geen opmerkingen: