maandag 6 oktober 2014

EVEN VLOEISTOF BIJGIETEN


Het was onlangs weer raak met de VW-Golf van ondergetekende. Al rijdend begon een rood lampje te branden. Een gebrek aan koelvloeistof? Olie? Het mag niet, rood is stoppen, maar een laatste kilometer naar huis rijden moest kunnen. Op zondagavond mailde de blogger Koos Visser met de vraag wat het kon zijn? "Kom morgen maar even langs." De volgende dag reed ondergetekende richting Oosterhamrikkade na eerst een paar kopjes leidingwater in de koelvloeistof bij gegooid te hebben. Foute boel natuurlijk, maar hij had wel eens gehoord dat je dat veilig kunt doen zolang het niet vriest. Verrek, het rode lampje brandde niet meer. Bij de garage aangekomen ontwaarde de blogger alleen kroonprins Wesly, de gedoodverfde opvolger van vader Koos. "Hoezo moest je even langskomen? M'n vader is nooit op maandag aanwezig." Geen irritatie, het kon wel even tussendoor. Naar het schijnt heeft de blogger een keer foute koelvloeistof bij de Action gekocht. Goedkoop, maar troep. Leidingwater en de genoemde koelvloeistof mengen niet waardoor het alarmlampje gaat branden

Op de bovenste en linker foto is te zien hoe zoon Visser nieuwe en verse koelvloeistof in de tank gooit. Hij stelde de blogger ook gerust: "De sensor van de koelvloeistof is zo scherp afgesteld dat het alarm wel heel snel gaat branden. Er zit dan nog wel genoeg in om gewoon door te kunnen rijden."

Hij controleerde het oliepijl ook nog maar even: "Kan nog wel." Op de rechter foto is te zien hoe hij een bekertje in een andere tank gooide. "Dit is remvloeistof, dat moet wel even bijgevuld worden."

De Golf snort weer tevreden over de noordelijke wegen.

Geen opmerkingen: