vrijdag 31 oktober 2014

DE GRONDONDERZOEKERS ZIJN AAN DE SLAG IN BEIJUM

Een week geleden werd op Beijumnieuws bericht dat er grondonderzoek in de wijk zal worden verricht. Zie nog eens dit bericht.
Op de gepubliceerde flyer staat:
Tijdens het onderzoek worden ondiepe handboringen uitgevoerd op verschillende locaties in de stad. De boringen leveren monsters op die in een laboratorium geanalyseerd worden en getoetst aan vastgestelde normen.
Bovenstaande foto is gistermiddag bij het Centraal Wonenproject in de Bentismaheerd gemaakt. Vanuit de verte leek het alsof een bewoner lekker buiten op z'n laptop zat te googelen. Niet op de foto, maar bij de voeten van de man op de voorgrond lagen potjes aarde. Monsters. "We doen in opdracht van de gemeente grondonderzoek." Bij ondergetekende viel het kwartje, zie bovenstaande link.
Wat nauwkeurig allemaal, kinderen moeten veilig en gezond kunnen spelen, en volwassenen moeten met een gerust gevoel groenten in hun tuintje kunnen poten. Je mag het ook lux noemen.

We wonen in een wijk waar behalve bodemonderzoek wordt gedaan ook vlakbij eco-viaducten aangelegd worden. Zie nog eens het bericht van Willem Pauwelussen. Dat 'geintje' gaat 3.1 miljoen euro kosten. Wat-een-geld!
Het lopende bodemonderzoek zal vast ook in de papieren gaan lopen.
Het zijn politieke keuzes, de Voedselbank heeft structureel meer aanbod nodig en de vervanging van het Herewegviaduct wordt opgeschoven naar 2028.

"Beijum' hoeft zich wat dat betreft niet achtergesteld te voelen.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Toch wel apart dat we tegenwoordig in een buurt wonen waar men zich drukker maakt om muizen en ratten een vrije doorgang te verlenen i.p.v. te zorgen voor een goed gevulde maag van de burger.

Anoniem zei


idd. anoniem. maar ergens kan ik me er wel wat bij voorstellen. mensen zonder goed gevulde maag nemen hun eigen verantwoordelijkheden soms niet zo nauw.
dieren kúnnen vaak niet hun eigen verantwoordelijkheden nemen, in tegenstelling tot sommige mensen.