vrijdag 24 oktober 2014

SPEELVELDJES MOETEN SCHOON EN VEILIG ZIJN (Bodemonderzoek!)

Momenteel worden in Beijum speelveldjes met bijbehorende speeltoestellen met een hogedrukspuit schoongespoten. Zie afbeelding, eergistermiddag in de Froukemaheerd gemaakt. Het is een der kinderrijkste heerden in nog steeds een der kinderrijkste wijken van de stad. Er wonen in de Froukemaheerd vast wel mensen die een hogedrukspuit in de schuur hebben staan. Zou dit niet iets zijn voor eigen onderhoud in de buurt? 
Als het aan de PvdA ligt, krijgen bewoners meer te zeggen over hun buurt. Zo mogen ze zelf het vuilnis ophalen, het gras in het plantsoen maaien en als eerste bieden op braakliggend terrein.

Dat schrijft het AD. Volgens PvdA-Kamerlid Grace Tanamal worden initiatiefrijke bewoners nu vaak tegengehouden door bureaucratie en onwillige ambtenaren. „De overheid vraagt steeds meer van burgers, bijvoorbeeld in de zorg. Ik vind dat je ze dan ook meer rechten moet geven.” Telegraaf.nl
 Het wemelt in de wijk van de speelveldjes, en de gemeente Groningen heeft bedacht dat kinderen  er onbekommerd en veilig moeten kunnen spelen. Er worden bodemonderzoeken uitgevoerd om het veilig spelen te kunnen garanderen. Het onderzoek wordt ook uitgevoerd omdat Beijumers soms groenten verbouwen. Onderstaande schrijven kregen bewoners van de Froukemaheerd gisterochtend in de brievenbus.

Geen opmerkingen: