woensdag 1 oktober 2014

OP RING OOST TOCH NOG PAAR HONDERD METER LANGZAAM RIJDEN

Eergisteren werd hier verkondigd dat alle rijbanen tussen Kardinge en Beijum Noord weer volledig open waren gesteld. Dat is gedeeltelijk waar, vanaf Beijum Zuid naar Kardinge moet gedeeltelijk nog rustig aan worden gereden.

Na Lewenborg en Beijum-Zuid zijn nu ook de deelprojecten  Kardinge en Beijum- /De Hunze-Noord aan de Oostelijke Ringweg in Groningen sinds eind september klaar! Hiermee zijn ook de verkeersopstopping in de spits ter hoogte van Lewenborg opgelost.
Het verkeer komende vanuit de richting Beijum dient tussen Beijum-Zuid en Kardinge dient de komende week nog rekening te houden met mogelijke overlast vanwege een rijstrookafzetting.
Mogelijke hinder tussen Beijum-Zuid en Kardinge
Bij Kardinge is het nieuwe  (ongelijkvloerse) kruispunt  nu geheel klaar en kan het verkeer uit beide richtingen de afslagen van en naar Kardinge nemen. Aan  de Ulgersmaborgzijde van dit nieuwe kruispunt - tussen Beijum-Zuid en Kardinge - vinden er de komende tijd nog werkzaamheden plaats aan de verlegging van een rioolgoot. Vandaar dat hier nog tijdelijk -  ter hoogte van het viaduct Meedenpad - één rijstrook beschikbaar is op de Ringweg. Deze rijstrookafzetting heeft te maken met veiligheid o.a. voor de aannemer. RingGroningen
De blogger reed eergisteren van Beijum Zuid naar Noord (uit- en invoegstrook zijn één geworden!) en zag dat de wegversmalling ter hoogte van de Groningerweg, tussen Het Lam en de Hornbach, nog voortduurt. Op de terugweg reed het soepel naar Kardinge, m.u.v. het stukje versmalling dat op bovenstaande foto, vanaf het Heerdenpasviaduct naar Kardinge bekeken, is te zien. Wat zoefde het verder lekker het kruispunt bij Kardinge op, via twee rotondes terug naar Beijum. Rij even mee, zie video, de muziek is van Gilbert 'o Sullivan.
Los van de video, zie foto's links en rechts. Links: vanaf kruispunt Lewenborg kun je weer met volle vaart de Beneluxweg richting Beijum oprijden, de wegversmalling is voorbij. Rechts: Tussen Beijum Zuid en Noord wordt hekwerk langs de Beneluxweg aangebracht.


Geen opmerkingen: