maandag 27 oktober 2014

MAANDAGOCHTEND (213)

Wat is dat nou? Een slot aan de reling van de Barmabrug? Zou dat de opmaat zijn tot een Beijumer liefdesbrug? U weet wel, zo'n brug waar verliefden en geliefden gezamenlijk een slot aan hangen om vervolgens, om de verbintenis te bekrachtigen, het sleuteltje in het water te gooien.
Stel je voor, je maakt met je prille verkering een romantische avondwandeling langs de Zuidwending die midden door Beijum loopt. De maan schijnt door de bomen, en je houdt elkaar stevig vast. Op de Barmabrug omhels je elkaar en zoen je innig. Twee wild kloppende harten, rondgierende hormonen. Hoofden en bekken bewegen onstuimig. Dan tovert een van de twee een slot tevoorschijn en kijkt de ander vragend aan: 'Zullen we het doen?' Samen bind je het slot om de zijkant van de relatief nieuwe brug. Klik zegt het slot. En plons doet het in het water beneden.

De maan maakt zich los van de boomtoppen en schijnt vol op beide gezichten. Wat een gelukzalige blikken over en weer. Na een minuten lange zoenpartij lopen ze hand in hand de Barmaheerd in. Waarom zou je je gaan verloven of gaan trouwen? Wat is nou leuker, een boterbriefje, of een gezamenlijk slotje aan de reling van de Barmabrug?

Beijum werkt verder niet mee in dit romantische verhaal. Daar staan ze dan in de koude en kille Barmaheerd. Wat moet je daar nou met je liefdeshormonen?  Terwijl ze zo'n zin in elkaar hebben. Waarom is er geen leuk hotelletje of pensionnetje in de wijk, waar je met z'n beiden uitgebreid de liefde kunt vieren? Bed en Breakfast mag ook, maar zelfs dat hebben we hier niet. En, het is in deze tijd van het jaar te fris om in het Kardingepark wild te gaan kamperen.

Hetis ook nog eens maandagochtend, de minst romantische ochtend van de hele week. Maar kijk, zie foto rechts, daar hebben we nog een liefdesuiting. 'Onze Klaske' staat op een felicitatiebord dat midden in de Froukemaheerd staat. Dat 'onze' spreekt boekdelen: onze schat, onze geliefde, of misschien wel onze moeder.

De laatste week van oktober 2014 is begonnen. Wat is het leven zonder hét bindmiddel bij uitstek? Liefde....Geen betaalde 'liefde', geen voorwaardelijke 'liefde' (als jij doet wat ik wil, dan....), geen ruil-'liefde' ( doe jij dit, dan krijg jij dat...), maar zuivere onvoorwaardelijke liefde.

Het zijn donkere tijden, maar bedenk, over 55 nachten worden de dagen al weer langer.
Een prettige week toegewenst. Laat de liefdesenergie stromen. En zet je hart niet op slot.

2 opmerkingen:

Anoniem zei


Leuk en humoristisch geschreven :-).

B&B...1 in de Sibrandaheerd en 1 in de Isebrandtsheerd.

Misschien meerdere in Beijum...?

Anoniem zei

Welke wordt de ECHTE Beijumer Brug der Zuchten ???