maandag 20 oktober 2014

MAANDAGOCHTEND (212)

De herfstvakantie is voorbij en de kinderen zijn weer naar school. De bladeren aan de vele bomen in de wijk kleuren meer en meer richting rood en bruin. De natuur gaat zoals altijd z'n gang. Het verschijnsel mens is minder voorspelbaar. Dit zoogdierensoort uit zich stukken grilliger i.v.g. met de 'gewone' natuurgenoten.
Bovenstaande foto komt uit de Eilardaheerd. In elke heerd in de wijk rijden auto's af en aan, wat maakt dat in genoemde heerd Pas Op! op straat is gekalkt, is de blogger een raadsel. Een ouder met extra verantwoordelijkheidsgevoel? Heeft hier ooit een vervelende aanrijding plaatsgevonden? De twee woorden plus uitroepteken zijn keurig op straat aangebracht. Kijk uit automobilisten, in de Eilardaheerd wonen lieve kinderen, en die willen we graag gezond en heel houden!

Op de linker foto treffen we een minder accuraat aangebracht woord op een gevel aan. Gevalletje van 'wat je zegt ben jezelf?' Had het woord 'stiekeme' er niet voor gekund? Locatie Albrondaheerd.

De rechter afbeelding straalt onschuld uit. Het kan niet anders zijn, of buurtkinderen wilden de saaie eentonigheid van de rode bakstenen in hun straat (Galkemaheerd) doorbreken. Goed bezig kids, maak Beijum kleurrijker!

De onderste foto komt uit de Hiddemaheerd. Oh, wat nu? Gaan we hier een beetje bevelen geven? Hoezo is het hier verboden om honden uit te laten? Het kan grappig bedoeld zijn, maar dat betwijfelt de blogger.

De derde week van oktober 2014 in de groenste wijk van de Stad is begonnen. Gekken en dwazen schrijven nog altijd op muren en glazen. Een prettige herfstweek toegewenst. En sukkels, pas op!

Geen opmerkingen: