woensdag 8 oktober 2014

DAAROM HING ER EEN LINT BIJ DE BARMABRUG


Bovenstaande foto is ongeveer twee weken geleden genomen. Wat nou weer, een lint gespannen ter hoogte van de Barmabrug, twee verdwaalde winkelwagens; wat gaan we hier doen?  Locatie,  de grens tussen de Godeken- en de Isebrandtsheerd, aansluitend aan de Zuidwending.
Sommige gefotografeerde situaties in de wijk krijgen na verloop van tijd min of meer een automatisch vervolg. En een verklaring. Het lint zal er niet voor niks hangen. Dacht de blogger ten tijde van het afdrukken van de foto.

Het klopt maar al te zeer. Zie de linker foto, klik groter, eergisteren gemaakt. Er is een stenen muurtje neergezet op de plek waar voorheen houten paaltjes in de klei stonden. Rechts achter het muurtje ligt een verhoging en daarop staan de nodige bomen. Wat als het gaat hozen, herfst..., en het water wil van hoog naar laag lopen?
Zie ook de rechter foto, klik groter, ter hoogte van afslag Beijum Noord, vanaf de wijkring gezien, op deze plek is onlangs evenzo een stut-muurtje neergezet.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Even voor de goede orde de houten paaltjes staan er nog steeds ,het stenen muurtje is er gewoon voorgezet tis maar een detail maar toch.

Anoniem zei

Dat 'muurtje' bij beijum noord is om de dieren naar de wildgoot te leiden.

Anoniem zei


volgens mij werd er ook burendag gehouden met misschien tussen de 5 en 8 familie's.
men was zo "vrij", alles áf te zetten met deze linten.
men had doodgewoon maar een andere route te fietsen.