woensdag 8 oktober 2014

HUISDIERENSHOW IN GROENE SCHOOL WINSUM

Op bovenstaande foto poseert Tim uit de Isebrandtsheerd voor de camera. Hij was vanmiddag een der vele leerlingen die een huisdier meenamen naar de Huisdierenshow in de Groene School te Winsum.
Tim zit in de eerst klas en hij fietst bijna dagelijks vijftien kilometer naar Winsum en vanzelfsprekend hetzelfde aantal terug naar Beijum. "Ik vind het een leuke school om heen te gaan, we doen hier veel met de handen." Kinderen die de basisschool hebben doorlopen kunnen op menig middelbare school in de stad terecht. Keuze te over. Maar wat nou als je zin hebt om met groen en met materialen aan de slag te gaan? Als daar je kwaliteiten liggen?
Vroeger had je de ambachtsschool, tegenwoordig heet dit VMBO. Wat is een maatschappij zonder Handige Harry's, techneuten, groenvoorzieners, dieren en plantendeskundigen, etc.?
Je leert bij ons van alles over natuur, dieren, voeding en techniek. Ook heb je de gewone vmbo vakken zoals Nederlands, Engels, wiskunde en Biologie. Je zit in de schoolbanken, maar bent ook heel veel in de praktijk bezig. Lekker afwisselend dus!Zin om niet de hele dag in een leslokaal te zitten, maar ook buiten bezig te gaan?'Hier doe je ook veel buiten! '
"Bloemschikken vind ik het leukste dat er is. Ik wil heel graag bloemist worden. Daarom heb ik voor AOC Terra vmbo-groen gekozen, want zo kan ik alles leren over planten, dieren en de natuur. Ik ben graag praktisch bezig en houd van afwisseling. De hele dag in een saai klaslokaal zitten? Pfff, niets voor mij... Hier doe je ook veel buiten en dat is tof. De open dag was erg leuk. We mochten overal kijken en alles vragen. Ik vind het leuk om naar deze school te gaan. Een paar vriendinnen van de basisschool zitte nu ook weer bij mij in de klas. Dat maakt het extra gezellig." GroeneSchoolWinsum
Een dierenknuffel mee naar de Huisdierenshow mocht ook vandaag. Zie foto links. Maar je kon ook met je pony, cavia, kip, hond (zie Tim) of poes komen. En druk dat het was.Beijum ligt tussen twee scholen die groen voortgezet onderwijs aanbieden in. Er is naast de vestiging te Winsum ook een Groene School in Eelde.

1 opmerking:

Anoniem zei

Mooi verslag!!